Akcesoria barmańskie
Narzędzia barmańskie - przygotowuj koktajle jak profesjonalista
Dlaczego narzędzia są potrzebne w barmaństwie?
Powszechna maksyma głosi, że barman jest tylko tak dobry, jak jego narzędzia. W związku z tym każdy bar musi posiadać niezbędne i wystarczające narzędzia i sprzęt, aby dobrze funkcjonować. Narzędzia te mogą być wykonane z różnych materiałów, w tym stali nierdzewnej, plastiku, drewna, szkła itp. w zależności od narzędzia i jego przeznaczenia.
Aby wszystko było dobre, potrzebne są odpowiednie narzędzia, a serwowanie napojów nie jest wyjątkiem. Bez odpowiednich narzędzi barmańskich twoje drinki nie będą smakować tak dobrze, będziesz spędzać więcej czasu na obsłudze klientów, a ostatecznie ucierpi na tym zarówno satysfakcja, jak i zyski. Najlepszy sprzęt barmański może pomóc w mieszaniu, wyciskaniu, odcedzaniu i nalewaniu wspaniałych koktajli, niezależnie od tego, czy jesteś początkującym barmanem, czy doświadczonym mistrzem.
Starannie wybraliśmy najwyższej klasy produkty znanych firm, takich jak Philippi, Blomus, i WMF aby uczynić to jeszcze prostszym i bardziej ekscytującym.
Jakie narzędzia barmańskie są dostępne na stronie Kulina?
Kulina oferuje kolekcję narzędzi barmańskich zapewniających wydajną pracę baru i zwiększających zadowolenie gości. Poniższe narzędzia można znaleźć na naszej stronie internetowej:
- Shakery; służą do mieszania składników i schładzania napojów.
- Łyżki barowe; służą do mieszania i odmierzania składników.
- Wyciskacze; służą do dokładnego odmierzania składników.
- Nalewaki; służą do kontrolowania przepływu płynu podczas nalewania napojów.
- Otwieracze do butelek; służą do otwierania butelek piwa, wina i napojów gazowanych.
- Korki; są używane do zamykania butelek z alkoholem i zapobiegania wyciekom.
- Popielniczki; służą do przechowywania niedopałków papierosów i innych materiałów do palenia.
Oferujemy również zestawy barmańskie, które zawierają wiele narzędzi w zestawie. Dzięki tym odpowiednim narzędziom można przygotować smaczne i przyciągające wzrok koktajle, które olśnią odwiedzających.
Jak prawidłowo konserwować narzędzia barowe?
Na początek należy zawsze czyścić narzędzia jak najszybciej po każdym użyciu, używając nieściernych materiałów i ciepłej wody z lekkim detergentem, aby zapobiec zarysowaniom.
Aby uniknąć rdzy lub korozji, często zaleca się czyszczenie ręczne. Niezbędne jest również dokładne suszenie. Następnie umieść narzędzia w specjalnym organizerze lub pojemniku.
Aby zapobiec wypadkom, należy ostrożnie korzystać z narzędzi, w razie potrzeby smarować ruchome elementy i przechowywać je z dala od wilgotnych lub zatłoczonych miejsc.
Poniższe wskazówki pomogą ci utrzymać narzędzia barmańskie w jak najlepszej formie, aby mogły być twoim atutem podczas niekończących się sesji miksowania.