Dekorowanie ciast

4 pozycji razem

Sztuka dekorowania ciast

Czego potrzebuję do dekorowania ciast?

Dekorowanie ciast jest sztuką, ale oprócz umiejętności manualnych i kreatywności potrzebne są również narzędzia, aby móc pięknie udekorować swoje wypieki.

  • Foremka do ciastek
  • Foremka do ciastek to narzędzie służące do wycinania kreatywnych kształtów z ciasta na ciasteczka. W zależności od rozmiaru i wzoru, umożliwiają one wycinanie pojedynczych kształtów ciasteczek lub wielu dokładnie takich samych kształtów przedstawiających gwiazdki, płatki śniegu, choinki itp. Foremki do ciastek są często wykonane z metalu lub plastiku i czasami mają uchwyty, które ułatwiają precyzyjne dociskanie i wycinanie kształtów. Gdy ciasteczka się upieką i ostygną, możesz zacząć je dekorować.

  • Worki do pakowania
  • Rękawy cukiernicze są niezbędnym elementem wyposażenia do dekoracji ciast, jeśli planujesz ozdobić swój tort. Worek do wyciskania to często stożkowy lub trójkątny pojemnik wykonany z tkaniny, plastiku, papieru itp., który jest ściskany ręcznie i używany do różnych celów do przepychania półstałych przedmiotów przez mały otwór na jednym końcu, który jest często wyposażony w ukształtowaną dyszę.

    • Dysze do lukru

    Dzięki dostępności dysz do lukru w różnych rozmiarach i kształtach, można lukrować torty przy użyciu szerokiej gamy pięknych wzorów. Idealne do nakładania lukru królewskiego na torty, kręcenia kremu maślanego na babeczki i dodawania szczegółów do projektu, dysze do lukru są zamontowane na worku do wyciskania. Dysze do lukru są dostępne w różnych wzorach, w tym między innymi w kształcie splotu koszykowego, w kształcie gwiazdy, okrągłe, w kształcie kwiatu i liścia.

    • Szpatułki do lukru i dekoracji

    Wąskie, elastyczne, długie szpatułki do dekoracji do równomiernego rozprowadzania lukru na torcie

    Na stronie Kulina można nabyć różne akcesoria do dekoracji tortów od takich producentów jak de Buyer i Lékué, dostępne w różnych kolorach i materiałach.