Deska do krojenia 35 x 20 cm, drewno, MIYABI

Kod: MB34535200
Marka: MIYABI
477 zł –9 %
Deska do krojenia 35 x 20 cm, drewno, MIYABI
477 zł –9 % 434 zł
W magazynie (3 Szt)

Deski do krojenia MIYABI są niezbędnym narzędziem podczas pracy z nożem. Japoński producent noży premium zaprojektował deski do krojenia dokładnie tak, aby maksymalnie wykorzystać potencjał noży MIYABI. Deski do krojenia z drewna Hinoki wykonane są z jednego kawałka drewna, dzięki czemu do ich produkcji nie użyto kleju. Obie strony deski mogą być używane do krojenia: owoców i warzyw, mięsa, ryb lub pieczywa. Starannie dobrany materiał chroni delikatną krawędź japońskich noży i sprawia, że pozostają one dłużej ostre.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Deski do krojenia MIYABI są niezbędnym narzędziem podczas pracy z nożem. Japoński producent noży premium zaprojektował deski do krojenia dokładnie tak, aby maksymalnie wykorzystać potencjał noży MIYABI. Deski do krojenia z drewna Hinoki wykonane są z jednego kawałka drewna, dzięki czemu do ich produkcji nie użyto kleju. Obie strony deski mogą być używane do krojenia: owoców i warzyw, mięsa, ryb lub pieczywa. Starannie dobrany materiał chroni delikatną krawędź japońskich noży i sprawia, że pozostają one dłużej ostre.

Hinoki to lekkie, ale twarde drewno pochodzące z cyprysu japońskiego. Charakteryzuje się wysoką odpornością na ścieranie, dzięki czemu doskonale znosi działanie środowisk kwaśnych, wilgoci i soli. Jest naturalnie antybakteryjna i trwała.

Po użyciu zalecamy mycie ręczne ciepłą wodą z detergentem, najlepiej przetrzeć wilgotną szmatką, a następnie wytrzeć do sucha. Najlepiej jest pozostawić deskę do krojenia do wyschnięcia w pozycji pionowej.

Aby zachować długą żywotność deski do krojenia, unikaj używania w ekstremalnej wilgotności lub ekstremalnych temperaturach. Regularne stosowanie oleju tłoczonego na zimno sprawi, że Twoja deska do krojenia pozostanie piękna przez długi czas. Olej zapobiega również wnikaniu wilgoci i zachowuje naturalny kolor i strukturę drewna.

  • Duża japońska deska do krojenia wykonana z drewna Hinoki
  • Dwustronna - strona gładka i strona z rowkami
  • Lekkie, ale o wysokiej twardości
  • Odporne, antybakteryjne, trwałe
  • Przedłuża trwałość ostrza noża
  • Unikaj ekstremalnej wilgotności
  • Po użyciu deskę do krojenia należy wyczyścić i pozostawić do wyschnięcia
  • Dostępne w wielu rozmiarach

Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.

Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Deski do krojenia
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.01 kg
Kolor: Brązowy
Materiał: Drewno
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Deska kuchenna
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Producent: MIYABI
Margin-category: B

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: