Formy do pieczenia Emile Henry
7 pozycji razem
Forma do pieczenia - niezbędna w każdej kuchni
Foremki do ciastek - wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania idealnego słodkiego przysmaku!
Forma do pieczenia to jeden z kuchennych niezbędników. Nawet jeśli nie pieczesz ciasta w każdą sobotę, nadal chcesz od czasu do czasu upiec coś słodkiego (na urodziny, specjalną kolację lub okazję rodzinną), a wysokiej jakości forma do ciasta z pewnością pomoże Ci zrobić wrażenie na gościach!
W sklepie Kulina oferujemy szeroki wybór różnego rodzaju form do pieczenia, takich jak:
- klasyczny okrągły pas do tortów urodzinowych lub legendarnego sernika nowojorskiego
- tortownice we wszystkich kształtach i rozmiarach (sprawdź Kaiser i de Buyer, aby uzyskać największy wybór różnych kształtów)
- patelnie bundt idealne na Wielkanoc, ale także na każdy inny dzień w roku (koniecznie sprawdź patelnie bundt by Nordic Ware - są niesamowite!)
- patelnie do chleba, które nadają się nie tylko do wypieku domowego chleba, ale także wszelkiego rodzaju pasztetów lub ciast owocowych
- patelnie do muffinów, bardzo przydatne narzędzie dla rodziców
- foremki do małych deserów i drobnych smakołyków, takich jak suflet
- patelnie do słodkich i wytrawnych tart i quiches
Jak wybrać idealną formę do pieczenia?
- pomyśl o rodzaju ciasta, które chcesz upiec
- zastanów się, jakiego rozmiaru potrzebujesz - mała forma do pieczenia ciast będzie idealna dla was dwojga, ale może okazać się niewystarczająca dla dużej rodziny, która pragnie deseru po obiedzie
- wybierz odpowiedni materiał dla swojej patelni. Silikonowe patelnie (takie jak te oferowane przez Lekue) są bardzo wygodne i pozwalają na łatwe wyjmowanie ciastek, nawet jeśli mają one bardzo kreatywny kształt. Patelnie stalowe oferują powłokę nieprzywierającą, a patelnie miedziane wyglądają w kuchni jak milion dolarów
Jak dbać o foremki do ciastek?
Jeśli chcesz, aby Twoja forma do babki lub forma do pieczenia chleba przetrwała całe życie, upewnij się, że przestrzegasz kilku podstawowych zasad, takich jak:
- nie używaj narzędzi, które mogą porysować ich nieprzywierającą powłokę (upewnij się, że pokryłeś patelnię masłem i bułką tartą lub dodałeś trochę oleju, aby ciasto łatwo wyskoczyło)
- niektórzy producenci zalecają natłuszczenie formy przed jej przechowywaniem
- lepiej jest myć forma do pieczenia ciast ręcznie, a jeśli chcesz używać zmywarki, sprawdź instrukcje dostarczone przez producenta.