Łyżki cedzakowe
Łyżki cedzakowe - wygodne smażenie
Do czego służą łyżki szczelinowe?
Łyżki szczelinowe to przybory kuchenne, które mają szczeliny lub otwory w misce, co odróżnia je od zwykłych łyżek lub łyżek do mieszania. Łyżki cedzakowe mogą być używane do szeregu zadań kulinarnych, takich jak
- odcedzanie kawałków jedzenia z płynu (bulionu, wrzącej wody, sosu itp.) z tego powodu nazywane są łyżkami durszlakowymi
- smażenie - smażenie żywności w głębokim, gorącym oleju
- odcedzanie makaronu - jeśli chcesz odcedzić makaron z wrzącej wody, możesz użyć łyżki cedzakowej, aby nabrać makaron, jednocześnie pozwalając gorącej wodzie spłynąć
W sklepie Kulina oferujemy różnorodne łyżki szczelinowe i durszlaki, które będą idealne do odcedzania gęstszych lub rzadszych sosów od wiodących producentów, takich jak de Buyer oraz WMF.
Jaka jest różnica między łyżką cedzakową a perforowaną łyżką do serwowania?
Perforowana łyżka do serwowania i łyżka szczelinowa do serwowania to oba rodzaje łyżek używanych do odsączania lub serwowania żywności, ale różnią się one pod względem konstrukcji i funkcji. Różnica polega głównie na rozmiarze i kształcie szczelin lub otworów.
Łyżka cedzakowa ma większe otwory, które umożliwiają odsączanie gęstszych sosów i mniejszych cząstek jedzenia podczas serwowania. Perforowana łyżka do serwowania ma mniejsze otwory do odprowadzania nadmiaru soku, syropu lub wody.
Zapoznaj się również z naszą ofertą zestawów przyborów kuchennych oraz durszlaków i sitek, aby uzyskać najlepsze rezultaty swoich kulinarnych eksperymentów.