Nóż do chleba PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling

Kod: ZW31026201
Marka: ZWILLING
507 zł –27 %
Nóż do chleba PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
507 zł –27 % 369 zł
W magazynie (>5 Szt)

Nóż do chleba PROFESSIONAL "S" posiada długie, grube ząbkowane ostrze. To ostrze bez trudu kroi twardy chleb i inne pieczywo. Dzięki długim, ostrym ząbkom daje zgrabne plasterki.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż do chleba PROFESSIONAL "S" posiada długie, grube ząbkowane ostrze. To ostrze bez trudu kroi twardy chleb i inne pieczywo. Dzięki długim, ostrym ząbkom daje zgrabne plasterki.

Seria PROFESSIONAL "S"

  • Klasyka wśród noży wysokiej jakości
  • Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego w tradycyjnym kształcie z trzema nitami
  • Standardowa nasada rękojeści
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, hartowane
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowaniy ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne

Noże z serii PROFESSIONAL "S" są znane na całym świecie ze swojego starannego wykonania, optymalnego rozłożenia ciężaru i bezpieczeństwa użytkowania. Są to klasyczne noże o konstrukcji trójnitowej, które dzięki zastosowaniu specjalnej stali i precyzyjnemu ręcznemu ostrzeniu charakteryzują się wysoką i długotrwałą ostrością. Zaufali im profesjonalni kucharze na całym świecie, wypróbuj je i Ty! Po pierwszym użyciu nie będziesz chciał zmienić na inny.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Podstawa noża Standard jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. A ponieważ ostrzenie noży ząbkowanych jest specyficzne, zalecamy zlecanie ostrzenia ekspertom. Dlatego oferujemy oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - zorganizujemy przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże do chleba
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.25 kg
Rozmiar: 20 cm
Długość ostrza: 20 cm
Liczba części: 1 ks
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż do pieczywa
Seria: ZWILLING PROFESSIONAL "S"
Margin: D
K překladu: CZ AUTO
Producent: ZWILLING
Margin-category: B

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: