Nóż do chleba ZWILLING® Pure

Kod: ZW33606201
Marka: ZWILLING
468 zł –47 %
Nóż do chleba ZWILLING® Pure
468 zł –47 % 244 zł
W magazynie (1 Szt)

Nóż do chleba ZWILLING® Pure ma długie, grube, ząbkowane ostrze. To ostrze bez trudu kroi twardy chleb i inne pieczywo. Dzięki długim, ostrym ząbkom daje zgrabne plasterki.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż do chleba ZWILLING® Pure ma długie, grube, ząbkowane ostrze. To ostrze bez trudu kroi twardy chleb i inne pieczywo. Dzięki długim, ostrym ząbkom daje zgrabne plasterki.

Seria ZWILLING® Pure

  • Purystyczny i ponadczasowy design, eleganckie linie, najwyższa wydajność
  • Standardowa osłona z lekkim wgłębieniem dla lepszej ergonomii chwytu
  • Gładka rękojeść z tworzywa sztucznego
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • FRIODUR® - ostrze hartowane
  • SIGMAFORGE® - kute z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC wg Rockwella
  • Ręcznie ostrzony
  • Ostrze kontrolowane laserowo
  • Można myć w zmywarce, ale zalecane jest mycie ręczne

Seria noży ZWILLING® Pure o purystycznym, ponadczasowym wzornictwie spodoba Ci się od pierwszej minuty użytkowania dzięki eleganckim liniom, dynamicznemu szlifowi i wygodnej rękojeści. Są to wysokiej jakości, bardzo ostre noże z trwałym ostrzem , odpowiednie dla początkujących i profesjonalistów, opracowane we współpracy z mediolańskim architektem i projektantem Matteo Thune. Seria ZWILLING® Pure reprezentuje techniczną doskonałość, estetyczny wygląd bez kompromisów.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży używana jest specjalna stal wysokiej jakości z optymalną ilością chromu i węgla, produkowana zgodnie ze specjalnymi wymaganiami wyłącznie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC, stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jego produkcji jest fakt, że wykonano z niego już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu chemicznego.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Standardowa nasada noża z lekkim wgłębieniem dla lepszej ergonomii chwytu jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru i gwarantuje precyzyjną kontrolę noża.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Mocowanie jest całkowicie ukryte. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. A ponieważ ostrzenie noży ząbkowanych jest specyficzne, zalecamy zlecanie ostrzenia ekspertom. Dlatego oferujemy oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - zorganizujemy przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże do chleba
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.23 kg
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Nóż do pieczywa
Seria: ZWILLING Pure
Margin: E
Producent: ZWILLING
Margin-category: B

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: