Nóż Santoku PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
Kod: ZW31120181Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Noże serii PROFESSIONAL "S" cieszą się popularnością na całym świecie ze względu na staranne wykonanie, optymalne rozłożenie ciężaru i bezpieczeństwo użytkowania. Są to klasyczne noże o trójnitowej konstrukcji, które dzięki zastosowaniu specjalnej stali i precyzyjnemu ręcznemu ostrzeniu charakteryzują się wysoką i długotrwałą ostrością. Zaufali im profesjonalni kucharze na całym świecie, spróbuj ich i Ty! Po pierwszym użyciu nie będziesz chciał zmienić na inny. Częścią tej serii jest na przykład ten wszechstronny azjatycki nóż Santoku.
Seria PROFESSIONAL "S"
- Klasyka wśród noży wysokiej jakości
- Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego w tradycyjnym kształcie z trzema nitami
- Standardowa nasada rękojeści
- Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
- Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
- Ostrze FRIODUR®, hartowane
- Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
- Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
- Szlifowaniy ręczne
- Laserowe sterowanie ostrzem
- Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
- Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
- Długość ostrza: 18 cm
Zastosowane technologie i materiały:
Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.
Ponadto właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu jest zamrażana do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.
Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.
Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.
Podstawa noża Standard jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.
Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże Santoku |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.27 kg |
Rozmiar: | 18 cm |
Długość ostrza: | 18 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Nóż japoński i Santoku |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.