odpocet
1 Dzień
7 Godzin
44 Minut
48 Sekund

Nóż Santoku PRO 18 cm, z rowkami, Zwilling

Kod:
Marka:
–50 %

O produkcie:

Nóż kołyskowy z wycięciem Santoku ZWILLING® Pro należy do noży azjatyckich. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw. Wszystkie noże Santoku produkowane przez firmę ZWILLING J. A. Henckels mają precyzyjnie wypolerowaną krawędź. Wyżej wypolerowana faseta zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne i wymaga mniej wysiłku.

Informacje szczegółoweZobacz szczegółowy opis

W magazynie (2 Szt) W magazynie:2 sztDostarczymy:Śr 7. - Pt 9.5.
650 zł –50 % 325 zł

Akcesoria 3Zobacz więcej

Pręt do ostrzenia noży 26 cm, diament, Zwilling
373 zł
ZW32520261
Ostrzałka do noży V-EDGE, Zwilling
–19 %
278 zł
344 zł
ZW32605000
Kamień do ostrzenia noży 3000/8000, Zwilling
–8 %
593 zł
648 zł
ZW32505300
add to favorites
Nóż Santoku PRO 18 cm, z rowkami, Zwilling
650 zł
325 zł
Do koszyka

Opis szczegółowy produktu

Nóż kołyskowy z wycięciem Santoku ZWILLING® Pro należy do noży azjatyckich. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw. Wszystkie noże Santoku produkowane przez firmę ZWILLING J. I. Narzędzia Henckels mają precyzyjnie wypolerowaną krawędź. Wyżej wypolerowana faseta zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne i wymaga mniej wysiłku.

Dzięki fakturowanej powierzchni cięcia ostrza, jest to idealne narzędzie do krojenia np. cienkich plasterków szynki - cięcie po obu stronach ostrza sprawia, że miękkie produkty nie przywierają. Doskonałe ostrze noża Santoku docenisz również podczas krojenia pomidorów, których kształt i tekstura nie zmieniają się podczas krojenia.

Seria ZWILLING® Pro

  • Połączenie innowacyjnej technologii, tradycyjnego wyglądu i doskonałej precyzji
  • Ostrze łączy w sobie japońską i europejską kulturę krojenia
  • Zaokrąglony kształt osłony Pro Touch zapewnia wygodniejszą, bardziej precyzyjną i bezpieczniejszą kontrolę
  • Syntetyczna rękojeść, klasyczny design z trzema nitami
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • FRIODUR® - ostrze hartowane
  • SIGMAFORGE® - kute z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC wg Rockwella
  • Ręcznie ostrzony
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Można myć w zmywarce, zaleca się mycie ręczne

Marka ZWILLING z Solingen stale wprowadza innowacje do swoich produktów. Dzięki prawie trzem wiekom doświadczenia oraz pomocy włoskiego architekta i projektanta Matteo Thuna niemiecka firma ZWILLING J. stworzyła I. Henckels seria noży ZWILLING ® Pro, w której połączono tradycyjny wygląd trójnitowej rękojeści z innowacyjnym kształtem osłony noża. Ta zakrzywiona osłona zapewnia niezrównany komfort podczas krojenia ruchem kołyskowym.

Przy tworzeniu serii noży ZWILLING® Pro projektanci firmy wzięli pod uwagę kilka aspektów: wygląd, formę, funkcję, materiał i również odczucia związane z użytkowaniem. Mieszanka tradycji i innowacji zaowocowała fenomenalną serią noży o najwyższej jakości i perfekcyjnym kształcie, z ostrzem łączącym europejską i japońską kulturę cięcia. Wąska rękojeść intuicyjnie prowadzi użytkownika do pewnego chwytu, noże są ostre, wygodne w trzymaniu i trwałe.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży używana jest specjalna stal wysokiej jakości z optymalną ilością chromu i węgla, produkowana zgodnie ze specyficznymi wymaganiami wyłącznie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC, stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jego produkcji jest fakt, że wykonano z niego już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu chemicznego.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Osłona Pro Touch jest zintegrowana jako część jednoczęściowego stalowego ostrza. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru i gwarantuje precyzyjną kontrolę noża. Okucia na osłonie noży ZWILLING® Pro płynnie przechodzą w górną część ricasso, co zapewnia jeszcze wygodniejszy chwyt.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Noże Santoku, które mają specjalne ostrze, nie są wyjątkiem. TWIN Stone Pro i TWIN Finishing Stone Pro są odpowiednie do ostrzenia noży ZWILLING Santoku. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Marka:ZWILLING
Kategoria: Noże Santoku
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.35 kg
Rozmiar: 18 cm
Długość ostrza: 18 cm
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Seria: ZWILLING Pro
Producent: ZWILLING
Kod produktu:ZW38418181
EAN:4009839330209

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa

Opinie klientów

Opinie klientów

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Akcesoria

Pręt do ostrzenia noży 26 cm, diament, Zwilling
373 zł
ZW32520261
Ostrzałka do noży V-EDGE, Zwilling
–19 %
278 zł
344 zł
ZW32605000
Kamień do ostrzenia noży 3000/8000, Zwilling
–8 %
593 zł
648 zł
ZW32505300

Podobne produkty

Inni klienci także kupili

Ostatnio oglądane