Noże do carvingu

27 pozycji razem
Nóż do warzyw PERFORMER 9 cm, Wüsthof
790 zł
WU1061200409
Nóż do warzyw URBAN FARMER 10 cm, Wüsthof
321 zł
WU1025245110
Nóż do warzyw URBAN FARMER 8 cm, drewniana rękojeść, Wüsthof WU1025247808
Nóż do krojenia URBAN FARMER 14 cm, Wüsthof
368 zł
WU1025246314
Nóż do plastrowania CRAFTER 14 cm, Wüsthof
697 zł
WU1010801614
Nóż do warzyw 16 cm, Wüsthof
233 zł
WU1035048816
Nóż do warzyw Amici Wüsthof 9 cm
743 zł
WU1011300409
Nóż do warzyw CLASSIC WHITE 9 cm, Wüsthof
321 zł
WU1040200409
Mały nóż do warzyw DARKNITRO 12 cm, brązowy, F.DICK
Nowość
789 zł
FDCK81147122
Nóż do warzyw SYNCHROS 14 cm, brązowy, Güde
1 008 zł
GUDES80514
Nóż do warzyw GOURMET 8 cm, Wüsthof
93 zł
WU1035045108
Nóż do warzyw ALPHA OAK 9 cm, brązowy, Güde
386 zł
GUDEE70109
Mały nóż do warzyw CARBON FRAGMENT 11 cm, czarny, Dellinger DNGRH137P
Nóż do warzyw ALPHA POM 9 cm, czarny, Güde
298 zł
GUDE170109
Nóż do warzyw GOURMET 8 cm, Wüsthof
93 zł
WU1035048208
Nóż do warzyw GOURMET 8 cm, Wüsthof
105 zł
WU1035048108
Mały nóż do warzyw VIVUM 10 cm, stalowy, brązowy, F.DICK FDCK83647102H
Nóż do warzyw TWIN GRIP 8 cm, różowy, Zwilling
51 zł
ZW38190080
Wgórę
Inne produkty

Nóż do parowania - najlepsze narzędzie do warzyw i owoców

Co to jest nóż do obierania?

Nóż do obierania to mały, wszechstronny nóż z ostrym ostrzem i spiczastym czubkiem. Jest niezbędny w każdej kuchni i ma wiele zastosowań. Nazwa noża do obierania pochodzi od jego funkcji - odcinania/obierania zewnętrznych warstw owoców lub warzyw.

Do czego mogę używać noża do obierania?

Noże do obierania to bardzo wszechstronne noże do warzyw, które mogą być przydatne w wielu zadaniach kulinarnych, takich jak:

  • obieranie owoców i warzyw, łuskanie truskawek
  • obieranie i krojenie pomidorów (noże do pomidorów)
  • usuwanie pestek: usuwanie pestek lub innych twardszych, miąższowych, niepożądanych elementów z owoców. Mimo że istnieją specjalne narzędzia do rdzeniowania, użycie naszego noża do cięcia jest bardzo proste.
  • wycinanie nacięć lub innych wzorów na powierzchni chleba i ciasta przed pieczeniem, aby zapobiec jego pękaniu
  • mielenie i krojenie w kostkę: krojenie mniejszych składników, takich jak szalotka lub czosnek, jest łatwiejsze przy użyciu małego noża do obierania.
  • przycinanie: Zręczność noża do obierania idealnie nadaje się do takich zadań, jak przycinanie liści i łodyg marchwi lub selera oraz usuwanie tłuszczu, dodatkowych kości lub ścięgien z kurczaka lub skorupiaków
  • odkostnianie krewetek

Aby lepiej przygotować owoce i warzywa, możesz również sprawdzić nasze tarki do warzyw, a także krajalnice mandoliny i obieraczki.

Jak wybrać najlepszy nóż do obierania?

Jeśli chcesz kupić nóż do obierania do swojej kuchni, powinieneś zwrócić uwagę na:

  • wygodna długość ostrza: Jeśli masz mniejszą dłoń, będziesz preferować mniejsze ostrze, aby dobrze się nim posługiwać. Większość noży do obierania ma długość od 8 cm do 16 cm.
  • doskonała ostrość ostrza: Przy wyborze najlepszych noży do obierania należy wziąć pod uwagę ostrość ostrza i łatwość konserwacji. Należy również regularnie ostrzyć ostrze.
  • wygodny uchwyt: Nóż do obierania jest używany do precyzyjnych zadań kulinarnych, dlatego aby zapewnić najlepszą kontrolę, upewnij się, że dobrze leży w dłoni.

W sklepie Kulina oferujemy najlepsze noże do obierania, noże do warzyw i noże do pomidorów renomowanych producentów, takich jak Eva Solo, Victorinox i Wüsthof, w różnych rozmiarach i z różnych materiałów.

Jak dbać o nóż do obierania?

Noże kuchenne to spora inwestycja, więc jeśli chcesz, aby Twój nóż do obierania służył przez długie lata, upewnij się, że przestrzegasz tych prostych zasad czyszczenia i przechowywania noży:

  • noże często nadają się do mycia w zmywarce, ale zalecamy czyszczenie noża ręcznie, ponieważ detergenty w zmywarce mogą uszkodzić powierzchnię stalowego ostrza
  • jeśli nóż ma drewnianą rękojeść, nie należy wkładać go do zmywarki
  • aby zapobiec wysychaniu drewnianych uchwytów, należy regularnie smarować je olejem lnianym lub woskiem pszczelim
  • nóż należy przechowywać oddzielnie, aby ostrza się nie stępiły. Użyj blok na noże lub etui na noże
  • regularnie ostrzyć nóż