odpocet
3 Dni
20 Godzin
11 Minut
24 Sekund

Noże do plastrowania

Pokaż filtry
Pokaż filtry
Sortuj według
15 pozycji razem
Nóż do plastrowania 19 cm, drewno, Victorinox
–15 %
289 zł
341 zł
Promo
VN5200019G
Nóż do krojenia ROSE WOOD DAMASCUS 21 cm, Dellinger
363 zł
DNGRXZB27RW85CA
Nóż SUJIHIKI KANETSUN E TSUCHIME 21 cm, brązowy, Dellinger
–20 %
210 zł
263 zł
Promo
DNGRKC955
Nóż do krojenia GOURMET 16 cm, Zwilling
–23 %
160 zł
210 zł
Promo
ZW36110161
Nóż GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, brązowy, Dellinger
132 zł
DNGRXZB28SC
Nóż do wykrawania KINEO 20 cm, WMF
–19 %
213 zł
266 zł
Promo
WM1896196032
Nóż do plastrowania CARBON FRAGMENT 17 cm, czarny, Dellinger
–20 %
392 zł
491 zł
Promo
DNGRH138S
Nóż do krojenia SASHIMI CLASSIC SANDAL WOOD 21 cm, Dellinger DNGRXZB9S8S
Nóż do krojenia CLASSIC 18 cm, Wüsthof
–15 %
380 zł
448 zł
Promo
WU455018
Nóż do mięsa IKON 20 cm, Wüsthof
–15 %
687 zł
809 zł
Promo
WU490620
Kategory
Nóż szefa kuchni 1905 21 cm, F.Dick
–15 %
388 zł
457 zł
Promo
FDCK8195621
Japoński nóż do plastrowania NAKIRI OKAMI 22,5 cm, Dellinger
–20 %
280 zł
350 zł
Promo
DNGRSXLKHAUS9
Nóż do plastrowania PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
–19 %
366 zł
452 zł
Promo
ZW31020200

Noże do krojenia - ostre noże do krojenia i rzeźbienia

Co to jest nóż do plastrowania?

Nóż do krojenia to długi nóż o cienkim ostrzu ze spiczastym lub zakrzywionym czubkiem, przeznaczony do cienkiego krojenia różnych rodzajów żywności. Noże do krojenia są dość uniwersalne, ale możesz też chcieć kupić specjalne noże do krojenia szynki, sera lub chleba.

Mimo że większość noży do krojenia ma ostre jak brzytwa krawędzie, nie należy ich używać do przecinania kości lub twardszych produktów spożywczych.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze nóż do plastrowania?

W sklepie Kulina znajdziesz wiele wysokiej jakości noży do krojenia takich producentów jak Wusthof, Zwilling, Dellinger czy F.DICK. Przy wyborze noża należy wziąć pod uwagę:

  • jakość stali - materiał noża do krojenia powinien być zawsze brany pod uwagę. Wybierz wysokiej jakości model ze stali nierdzewnej, ponieważ gwarantuje on najlepszą wydajność i trwałość.
  • długość ostrza - w zależności od tego, co chcesz kroić nożem, wybierz ostrze o odpowiedniej długości, aby uzyskać idealne, cienkie plastry.
  • komfort rękojeści - upewnij się, że nóż jest wygodny i zapewnia pewny chwyt

Jak dbać o nóż do krojenia?

Noże kuchenne to spora inwestycja, więc jeśli chcesz, aby Twój nóż do krojenia służył przez długie lata, upewnij się, że przestrzegasz tych prostych zasad czyszczenia i przechowywania noży:

  • noże często nadają się do mycia w zmywarce, ale zalecamy czyszczenie noża ręcznie, ponieważ detergenty w zmywarce mogą uszkodzić powierzchnię stalowego ostrza
  • jeśli nóż ma drewnianą rękojeść, nie należy wkładać go do zmywarki
  • aby zapobiec wysychaniu drewnianych uchwytów, należy regularnie smarować je olejem lnianym lub woskiem pszczelim
  • nóż do szynki należy przechowywać oddzielnie, aby ostrza się nie stępiły. Użyj blok lub stojak na noże lub etui na noże
  • regularnie ostrzyć nóż za pomocą ostrzałki do noży
  • używać deska do krojenia która jest przyjazna dla noży

Ostatnio oglądane

Šlehací metla GÖMA 20 cm, de Buyer
432 Kč 579 Kč
WC kartáč MODO, nástěnný, černá, Blomus
1 949 Kč 2 294 Kč