Obrus ENGESVIK 310 x 165 cm, niebieski, Georg Jensen Damask
Kod: GD11004931922Opis szczegółowy produktu
Obrus kuchenny ENGESVIK jest wykonany ze 100% bawełny egipskiej, która jest uważana za najdelikatniejszy materiał tkacki na świecie. Połączenie skandynawskiego nowoczesnego wzornictwa i klasycznego rzemiosła tkackiego jest tym, co nadaje obrusowi jego wyjątkowość. Powstaje on w warsztacie cenionego projektanta, którym jest Andreas Engesvik. Wyjątkowy, wysokiej jakości materiał jest łatwo zmywalny i wytrzymuje temperatury do 60 °C.
Dzięki specjalnej obróbce zapobiegającej plamieniu nie trzeba często prać obrusu. Rozlane płyny, na przykład kawę lub czerwone wino, można łatwo usunąć papierową serwetką, zaschnięte plamy z musztardy lub keczupu można odkurzyć, a obrus pozostaje czysty. Ślady ołówka lub okropne plamy z oleju można usunąć, piorąc je w odpowiednim detergencie.
- Obrus damasceński wykonany w 100% z czesanej bawełny egipskiej
- Mocny i trwały materiał, przyjemny w dotyku i łatwy do utrzymania w czystości
- Ze specjalną powłoką nieplamiącą, która odpycha płyny i brud
- Łatwe czyszczenie za pomocą wilgotnej ściereczki lub ssania, np. za pomocą papierowej serwetki
- Może być używany przez długi czas przed każdym myciem
- Wygodna konserwacja, oszczędność czasu, energii i proszku do prania
- Nieplamiące wykończenie wytrzymuje około 10-15 prań
- Nowoczesny skandynawski design i precyzyjne rzemiosło tkackie
- Wypłukać po rozłożeniu w temperaturze 60 °C
- W temperaturze 60 °C włókna przędzy bawełnianej otwierają się i są łatwiejsze do czyszczenia
- Produkt jest przeznaczony do higienicznego mycia w wyższych temperaturach
- Pranie w temperaturze 40 °C nie musi przedłużać jego żywotności
Technologia produkcji:
Tkaniny damasceńskie marki Georg Jensen Damask są przekazywane w rodzinach z pokolenia na pokolenie nie tylko ze względu na najwyższą jakość użytych materiałów, ale także ze względu na ich ponadczasowe wzory. Nawet po dziesiątkach lat użytkowania zachowują piękny połysk i przyjemny dotyk. Obecnie, dzięki nowoczesnym modyfikacjom, konserwacja adamaszku jest łatwa. Wystarczy wyprać i powiesić. Po odpowiednim wysuszeniu nie wymaga nawet późniejszego prasowania.
Porady i wskazówki dotyczące konserwacji:
- Za pierwszym razem kolorowe wyroby z bawełny należy prać oddzielnie. Pierwsze dwa prania należy wyprać w temperaturze 60°C w celu utrwalenia kolorów (zgodnie z instrukcjami na metce). Następnie można prać w niższej temperaturze.
- Nie należy używać środków zmiękczających ani wybielających tkaniny.
- Tekstylia należy prać w stanie rozłożonym i nie przepełniać pralki.
- Ubrania należy prać w pralce ustawionej na maksymalną prędkość 800 obr.
- Po umyciu delikatnie wyciągnąć. Jeśli to możliwe, suszyć w normalny sposób.
- Produkty wytrzymują suszenie w suszarce. Zalecamy jednak bardziej przyjazne dla środowiska suszenie konwencjonalne, które również przedłuża żywotność tkanin.
Od 1756 r. firma i rodzina Georg Jensen Damask tkają unikatowe tkaniny. Stopniowo zdobyła reputację jednej z najlepszych firm tkackich na świecie. Dziś jest to Georg Jensen Damask nowoczesna firma, która łączy tradycyjne rzemiosło tkackie z nowoczesnym wzornictwem i skandynawską ekspresją. Georg Jensen Damask szczyci się najwyższej jakości włóknami, unikalnymi i precyzyjnymi metodami tkania oraz niepowtarzalnymi wzorami pochodzącymi z warsztatów światowej sławy projektantów, designerów, tkaczy i artystów, którzy pasjonują się swoim rzemiosłem. Od 1992 r. firma jest jednym z wiodących dostawców artykułów wyposażenia wnętrz do domów duńskiej rodziny królewskiej i Jej Wysokości Królowej Małgorzaty II na takie okazje, jak przyjęcia urodzinowe, obchody rocznicowe, festiwale i królewskie śluby.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | obrusy |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Akcesoria do serwowania |
Seria: | Georg Jensen Damask ENGESVIK |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | Georg Jensen Damask |
Margin-category: | A |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.