patery na ciasto

3 pozycji razem
Patera na ciasto HYBRID RAISSA 26 cm, Seletti
526 zł
SLT09766
Patera na ciasto HYBRID LEANDRA 20 cm, Seletti
456 zł
SLT09765
Patera na ciasto HYBRID MORIANA 32,5 cm, Seletti
779 zł
SLT09767

Stojaki na ciasta - idealne naczynia do eksponowania i serwowania ciast

patera na ciasto to wielofunkcyjne naczynie do serwowania, które może być używane do prezentowania i serwowania szerokiej gamy ciast i innych słodkich przysmaków. Na przykład ciasta, torty, ciasteczka i brownies należą do przysmaków, które można serwować na patera na ciasto.

W sklepie Kulina posiadamy szeroki asortyment stojaków na ciasta, pater i etażerek uznanych producentów m.in Seletti, Koziol, Philippi, w różnych rozmiarach, wzorach i materiałach. Niektóre z nich są wykonane z porcelany, inne z plastiku, niektóre są eleganckie, inne nieco szalone. Jesteśmy pewni, że znajdziesz idealny do uhonorowania swojego sernika!

Co jest lepsze - patera na ciasto czy etażerka?

Etapatery i talerze na ciasta to dwa przykłady naczyń używanych do prezentacji i serwowania słodyczy i innych smakołyków.

Talerze na ciasta to proste, płaskie półmiski lub talerze, które służą do serwowania i prezentowania ciast, tortów i innych deserów. Może mieć podstawę na nóżkach dla zwiększenia wysokości i elegancji lub lekko podniesioną krawędź, aby uniknąć rozlania.

Z drugiej strony, wielopoziomowy stojak zwany etażerkamoże być używany do eksponowania różnych smakołyków. Każda warstwa etażerka może zawierać inny deser, owoc lub smakołyk i może mieć dwa lub więcej poziomów. Są one często używane do prezentowania małych rzeczy, takich jak ciasteczka, babeczki, truskawki, makarony lub finger food.

Talerz na ciasto i etażerka to doskonały wybór, który może wzbogacić aranżację stołu. Wybór zależy od konkretnych preferencji i rodzaju deserów, które zamierzasz serwować.

Jakie są rodzaje stojaków na ciasta?

Kulina witryna oferuje różne modele patera na ciasto , z których każdy ma swoje własne charakterystyczne cechy i wygląd. Poniżej przedstawiono kilka najbardziej typowych stylów stojaków na ciasta:

  • patera na ciastona cokole: To prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj stojaków na ciasta, z podstawą na cokole, która dodaje wysokości i stylu do ekspozycji ciasta.
  • Etageres / Stojaki na torty z poziomami: Stojaki na ciasta z poziomami - etageres - pozwalają na wystawienie kilku ciast lub innych przysmaków jednocześnie, ponieważ mają kilka warstw. Można ich również używać do serwowania przekąsek (słodkich i kwaśnych) podczas przyjęć itp.
  • Patery na ciasta: Są to proste, płaskie talerze lub półmiski, które służą do prezentowania i serwowania ciast, tortów i innych deserów. Mogą mieć lekko podniesioną krawędź, aby uniknąć rozlania.

Możesz także kupować z naszej kolekcji serwerów do ciast, talerzy do ciast i patelni do pieczenia, aby uzyskać doskonałe wrażenia podczas pieczenia i serwowania.