Garnek do sous vide PROFESSIONAL SV 100, Steba
Kod: STEBASV100Opis szczegółowy produktu
Urządzenie Sous Vide firmy Steba nadaje się do przygotowywania potraw metodą Sous-Vide, czyli długiego, powolnego gotowania w stałej, niskiej temperaturze. Urządzenie utrzymuje stałą temperaturę w każdym naczyniu o głębokości 15 cm lub większym, które jest odporne na temperaturę. Posiada korpus ze stali nierdzewnej, który zapewni mu długą żywotność. Może podgrzać 30 litrów wody do temperatury 56 °C z dokładnością do 0,1 °C w ciągu około 45 minut.Zaletą urządzenia jest jego mobilność oraz podświetlany wyświetlacz LCD, który informuje o wybranej i aktualnej temperaturze, a także timer. Sous Vide zachowuje maksimum witamin w żywności i zapewnia maksymalną soczystość i kruchość przygotowywanych potraw.
SPECYFIKACJA
Wymiary zewnętrzne (wys. x szer. x dł): 32 x 14,5 x 13 cm
Waga: 2 kg
Moc: 1500 W
ZALETY I WADY
![]() |
Metoda gotowania Sousvide umożliwia powolne gotowanie w stałej niskiej temperaturze. Dzięki temu Twoje danie będzie miękkie, soczyste i zachowa maksimum smaku i aromatu. Jest to zdrowe gotowanie bez zbędnego tłuszczu. To urządzenie cyrkulacyjne utrzymuje temperaturę w każdym naczyniu odpornym na temperaturę o głębokości 15 cm lub głębszym. Nie musisz więc kupować garnka do Sous Vide. Urządzenie podgrzewa 30 l wody do temperatury 56 °C z dokładnością do 0,1 °C w ciągu ok. 45 min. Obieg wody 7,5 l /min, zastosowanie mobilne. Jednorazowo można przygotować do 120 porcji jedzenia. Podświetlany wyświetlacz LCD dla wybranej temperatury, aktualnej temperatury, timera. Korpus urządzenia wykonany ze stali nierdzewnej zapewnia długą żywotność. Może być stosowany z workami próżniowymi innych producentów |
![]() |
Wyższa cena zakupu |
PRAKTYCZNE PORADY
Nadaje się na kuchenkę: NIE
Możliwość stosowania w piekarniku: NIE
Możliwość mycia w zmywarce: NIE
I jak to właściwie działa?
Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.
![]() |
![]() |
![]() | ||
---|---|---|---|---|
|
Przygotować potrawę w woreczku próżniowym | Lekko podgotować | ||
Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso. |
Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania |
W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C. |
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Cyrkulatory Sous Vide |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 2 kg |
EAN: | 4011833301888 |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Pakowanie próżniowe i Sousvide |
Margin: | B |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | Steba |
Margin-category: | C |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.