Rondle

83 pozycji razem
Rondel COOK EAT B9212274 16 cm, Tefal
Akce Sticker
119 zł –20 %
95 zł
TEFB9212274
Rondel PRIMA MATERA 18 cm, de Buyer
Akce Sticker
2 604 zł –28 %
1 862 zł
DB620618
Rondel DUETTO+ G7192255 16 cm,Tefal
Akce Sticker
168 zł –20 %
134 zł
TEFG7192255
Rondel 16 cm, miedź, Eva Solo
Akce Sticker
610 zł –23 %
467 zł
ES271012
Rondel 24 cm, stal nierdzewna, Mauviel
Akce Sticker
1 260 zł –10 %
1 134 zł
ML521024
Garnek INGENIO UNLIMITED 26 cm, Tefal
Akce Sticker
165 zł –20 %
132 zł
TEFL7630532
Rondel M'COOK 14 cm, Mauviel
Akce Sticker
622 zł –9 %
Rondel M'COOK 14 cm, Mauviel
W magazynie (4 Szt)
560 zł
ML521014
Rondel INTUITION B8642274 16 cm, Tefal
Akce Sticker
114 zł –20 %
91 zł
TEFB8642274
Rondel FUNCTION 4 16 cm, WMF
Akce Sticker
439 zł –15 %
Rondel FUNCTION 4 16 cm, WMF
W magazynie (2 Szt)
373 zł
WM0763166381
Rondel M´6S 14 cm, miedź, Mauviel
Akce Sticker
1 565 zł –9 %
1 409 zł
ML51014
Rondel WHITE LINE 16 cm, biały, Eva Solo
Akce Sticker
365 zł –25 %
271 zł
ES256618
Rondel SAN FRANCISCO 16 cm, 1,4 l, Fissler
Akce Sticker
219 zł –20 %
175 zł
FS40153161000
Rondel DURA LINE 1,8 l, 16 cm, Eva Solo
Akce Sticker
350 zł –31 %
240 zł
ES256318
Rondel MINI 16 cm, z pokrywką, WMF
Akce Sticker
198 zł –15 %
168 zł
WM0716786040
Wgórę
Inne produkty

Rondle - małe, ale niezbędne garnki w każdej kuchni

Z jakich elementów składa się rondel?

Rondle są niższe niż zwykłe garnki i mają mniejszą średnicę niż garnki do zapiekanek i posiadają długi uchwyt jak patelnia. Są one używane do gotowania płynów na kuchence, zwłaszcza jeśli wymagają one zagęszczenia lub redukcji (np. sosy, risotto itp.). Długi uchwyt ułatwia trzymanie garnka w miejscu i jednoczesne mieszanie płynu łyżką kuchenną.

Do czego służy rondel ?

Rondle są bardzo wszechstronne i są niezbędne w każdej kuchni. Mogą być używane do:

  • przygotowywanie i zagęszczanie sosów
  • gotowanie małych porcji zup, gulaszu, jedzenia dla dzieci, sosów
  • przygotowywanie potraw takich jak płatki owsiane lub budyń
  • podgrzewanie małych porcji jedzenia
  • przygotowywanie jedzenia dla jednej lub dwóch osób

Który rondel wybrać?

W Kulina oferujemy szeroki wybór rondli (sprawdź nasze najlepiej sprzedające się rondle tutaj), wykonanych z różnych materiałów, wyprodukowanych przez sprawdzone marki, dostępnych w różnych kolorach i zaprojektowanych do różnych stylów wnętrz. Jeśli nie wiesz, który rondel wybrać, przeczytaj nasz kompletny przewodnik po garnkach tutaj i sprawdź nasze rondle ze stali nierdzewnej od WMF, Zwilling, Fissler. Niektóre z naszych rondli są wyposażone w pokrywkę, a niektóre nadają się do użytku w piekarniku.

Nasza rada: Jeśli szukasz pięknych garnków do swojej kuchni, sprawdź miedziane rondle Mauviel, de Buyer lub Eva solo Będą służyć przez całe życie i wyglądać bardzo elegancko, zwłaszcza jeśli powiesisz je na stojaku na garnki. Możesz również przeczytać nasz kompletny przewodnik po patelniach tutaj.

Jak dbać o rondle?

Czy wiesz, że większość ludzi kupuje zestaw ków tylko dwa lub trzy razy w ciągu całego swojego życia? Czasami mamy tendencję do kupowania samochodu częściej niż garnków! Dlatego warto zainwestować w garnki wysokiej jakości i cieszyć się ich funkcjonalnością przez lata i przy każdym gotowaniu. A jeśli inwestujesz pieniądze w wysokiej jakości naczynia kuchenne, powinieneś również upewnić się, że dbasz o nie w odpowiedni sposób. Jak dbać o garnki i rondle?

  • zawsze czytaj instrukcje producenta przed pierwszym użyciem i upewnij się, że nie wkładasz rondel do zmywarki, jeśli nie jest to zalecane,
  • nie używaj metalowych przyborów kuchennych, które mogą porysować powierzchnię garnków, zamiast tego używaj drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych
  • unikaj pozostawiania brudnego rondel na noc lub moczenia go przez długi czas (zwłaszcza jeśli jest wykonany ze stali nierdzewnej),
  • jeśli chcesz pozbyć się plam na powierzchni rondelze stali nierdzewnej, wyczyść go środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej,
  • unikaj czyszczenia rondli z powłoką ceramiczną wełną stalową,
  • czyść żeliwne garnki natychmiast po użyciu i nie używaj mydła, ponieważ metal jest porowaty i może wchłonąć smak chemikaliów,
  • unikaj szoku termicznego, nie wkładaj gorących garnków do zimnej wody itp.
  • nie gotuj kwaśnych potraw (takich jak pomidory) w żeliwnych rondlach,
  • nie układaj powlekanych garnków i patelni jedna na drugiej, ponieważ może to spowodować zarysowania i odpryski. Zawieś je na haczykach lub połóż na boku.