Rondle

4 pozycji razem
Rondel NANOBOND TITANIUM 22 cm, 3,8 l, stal nierdzewna, Hestan
Nowość
HEST60025
Rondel NANOBOND TITANIUM 20 cm, 2,8 l, stal nierdzewna, Hestan
Nowość
HEST60023
Rondel NANOBOND TITANIUM 16 cm, 1,4 l, stal nierdzewna, Hestan
Nowość
HEST60021
Rondel NANOBOND TITANIUM 18 cm, 1,9 l, stal nierdzewna, Hestan
Nowość
HEST60022

Rondle - małe, ale niezbędne garnki w każdej kuchni

Z jakich elementów składa się rondel?

Rondle są niższe niż zwykłe garnki i mają mniejszą średnicę niż garnki do zapiekanek i posiadają długi uchwyt jak patelnia. Są one używane do gotowania płynów na kuchence, zwłaszcza jeśli wymagają one zagęszczenia lub redukcji (np. sosy, risotto itp.). Długi uchwyt ułatwia trzymanie garnka w miejscu i jednoczesne mieszanie płynu łyżką kuchenną.

Do czego służy rondel ?

Rondle są bardzo wszechstronne i są niezbędne w każdej kuchni. Mogą być używane do:

  • przygotowywanie i zagęszczanie sosów
  • gotowanie małych porcji zup, gulaszu, jedzenia dla dzieci, sosów
  • przygotowywanie potraw takich jak płatki owsiane lub budyń
  • podgrzewanie małych porcji jedzenia
  • przygotowywanie jedzenia dla jednej lub dwóch osób

Który rondel wybrać?

W Kulina oferujemy szeroki wybór rondli (sprawdź nasze najlepiej sprzedające się rondle tutaj), wykonanych z różnych materiałów, wyprodukowanych przez sprawdzone marki, dostępnych w różnych kolorach i zaprojektowanych do różnych stylów wnętrz. Jeśli nie wiesz, który rondel wybrać, przeczytaj nasz kompletny przewodnik po garnkach tutaj i sprawdź nasze rondle ze stali nierdzewnej od WMF, Zwilling, Fissler. Niektóre z naszych rondli są wyposażone w pokrywkę, a niektóre nadają się do użytku w piekarniku.

Nasza rada: Jeśli szukasz pięknych garnków do swojej kuchni, sprawdź miedziane rondle Mauviel, de Buyer lub Eva solo Będą służyć przez całe życie i wyglądać bardzo elegancko, zwłaszcza jeśli powiesisz je na stojaku na garnki. Możesz również przeczytać nasz kompletny przewodnik po patelniach tutaj.

Jak dbać o rondle?

Czy wiesz, że większość ludzi kupuje zestaw ków tylko dwa lub trzy razy w ciągu całego swojego życia? Czasami mamy tendencję do kupowania samochodu częściej niż garnków! Dlatego warto zainwestować w garnki wysokiej jakości i cieszyć się ich funkcjonalnością przez lata i przy każdym gotowaniu. A jeśli inwestujesz pieniądze w wysokiej jakości naczynia kuchenne, powinieneś również upewnić się, że dbasz o nie w odpowiedni sposób. Jak dbać o garnki i rondle?

  • zawsze czytaj instrukcje producenta przed pierwszym użyciem i upewnij się, że nie wkładasz rondel do zmywarki, jeśli nie jest to zalecane,
  • nie używaj metalowych przyborów kuchennych, które mogą porysować powierzchnię garnków, zamiast tego używaj drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych
  • unikaj pozostawiania brudnego rondel na noc lub moczenia go przez długi czas (zwłaszcza jeśli jest wykonany ze stali nierdzewnej),
  • jeśli chcesz pozbyć się plam na powierzchni rondelze stali nierdzewnej, wyczyść go środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej,
  • unikaj czyszczenia rondli z powłoką ceramiczną wełną stalową,
  • czyść żeliwne garnki natychmiast po użyciu i nie używaj mydła, ponieważ metal jest porowaty i może wchłonąć smak chemikaliów,
  • unikaj szoku termicznego, nie wkładaj gorących garnków do zimnej wody itp.
  • nie gotuj kwaśnych potraw (takich jak pomidory) w żeliwnych rondlach,
  • nie układaj powlekanych garnków i patelni jedna na drugiej, ponieważ może to spowodować zarysowania i odpryski. Zawieś je na haczykach lub połóż na boku.