odpocet
0 Dni
19 Godzin
43 Minut
10 Sekund

Sól

Pokaż filtry
Pokaż filtry
Sortuj według
8 pozycji razem
Papier Usuń filtry
Sól Arktyczna 250 g, płatki, pudełko, Nordur Salt
–20 %
23 zł
29 zł
Promo
NS5694110047915
Sól Arktyczna 125 g, płatki, pudełko, Nordur Salt
–18 %
22 zł
27 zł
Promo
NS5694110047946
Sól Arktyczna 100 g, lawa, płatki, pudełko, Nordur Salt
–19 %
25 zł
31 zł
Promo
NS5694230367115
Sól różowa 7 x 50 g, Andy, Peugeot
–17 %
42 zł
51 zł
Promo
PG42738
Sól Arktyczna 100 g, wędzona, płatki, pudełko, Nordur Salt
–19 %
25 zł
31 zł
Promo
NS5694110057532
Perska sól błękitna, 3 x 50 g, Iran, Peugeot
–16 %
42 zł
50 zł
Promo
PG42745
Sól gruboziarnista 7 x 50 g, Niemcy, Peugeot
–11 %
40 zł
45 zł
Promo
PG42721
Wilgotna sól morska GUÉRANDE, 6 x 50 g, Francja, Peugeot
–10 %
35 zł
39 zł
Promo
PG42752

Sole smakowe i aromatyzowane - mały smakołyk do kuchni lub dla przyjaciela...

Sól - czy jest ważna w gotowaniu?

Sól, podobnie jak pieprz - jest jedną z najpopularniejszych przypraw, którą doprawiamy nasze dania od tysięcy lat. Każdy szef kuchni prawdopodobnie powiedziałby nawet, że sól jest jednym z największych przyjaciół ludzkości! Toczono o nią wojny, płacono nią pensje, pomagała ludziom leczyć rany, a nawet przynosiła szczęście!

Jakie są główne role soli w kuchni? Czy to jest zdrowe?

Sól poprawia smak i jest niezbędnym składnikiem odżywczym i konserwującym żywność. I choć dodawanie zbyt dużej ilości soli do potraw może być niezdrowe, sól jest składnikiem odżywczym, który jest niezbędny dla ludzkiego życia - równoważy płyny we krwi, utrzymuje zdrowe ciśnienie krwi oraz reguluje pracę mięśni i impulsy nerwowe.

Sól - czym ją przyprawiać i jak podawać?

Pamiętaj, że sól wzmacnia naturalny smak składników, ale jeśli obawiasz się dodawania zbyt dużej ilości soli do potraw, możesz posolić je tylko trochę i przynieść na stół wysokiej jakości, czystą lub aromatyzowaną sól. Sól - w przeciwieństwie do pieprzu nie musi być świeżo zmielona (nie zawiera żadnych lotnych związków, które uwalniają się podczas mielenia i nie starzeje się), ale warto użyć młynka lub moździerza, aby uzyskać odpowiednią wielkość soli do potrawy.

W Kulina oferujemy interesujący wybór naturalnych i zdrowych soli i przypraw dla smakoszy. Świetnie prezentują się na kuchennej półce lub blacie, a także na stole, zapewniając gościom odpowiednią ilość aromatu do potraw i oferując nowe smaki.

Jakie składniki są zwykle używane do aromatyzowania soli?

  • suszone zioła
  • suszone cytrusy lub pomidory
  • inne przyprawy

Do czego można używać soli smakowej?

Używaj naszych mieszanek soli do przyprawiania wszystkich rodzajów potraw, nawet tych najprostszych! Możesz użyć soli smakowej do:

  • wszystkie rodzaje sałatek i zieleniny
  • nad mięsem i rybami
  • nad pieczonymi warzywami i ziemniakami
  • dania z makaronu
  • wysokiej jakości chleb z... plastrami pomidora
  • desery (sól z suszonym chili szczególnie dobrze komponuje się z czekoladą!)

Ostatnio oglądane