Sól

29 pozycji razem
Sól cytrusowa 70 g, płatki, Mill & Mortar
38 zł
MM19907
Sól czarna 80 g, płatki, Mill & Mortar
38 zł
MM19904
Sól Arktyczna 125 g, płatki, pudełko, Nordur Salt
Nowość
27 zł
NS5694110047946
Sól Arktyczna 100 g, lawa, płatki, pudełko, Nordur Salt
Nowość
31 zł
NS5694230367115
Sól Arktyczna 100 g, wędzona, płatki, pudełko, Nordur Salt
Nowość
NS5694110057532
Sól Porcini 80 g, płatki, Mill & Mortar
37 zł
MM19909
Organiczna sól różana 70 g, Mill & Mortar
47 zł
MM19919
Sól do czerwonego wina 80 g, płatki, Mill & Mortar
38 zł
MM19906
Sól z czerwonym winem i liśćmi laurowymi, 340 g, Nicolas Vahé NV104981016
Sól truflowa 265 g, z młynkiem, Lie Gourmet
57 zł
LIE122
Sól sekretna mieszanka Nicolas Vahé 320 g
52 zł
NV104981003
Sól z czosnkiem i tymiankiem, 300 g, Nicolas Vahé
48 zł
NV104981008
Francuska sól morska Nicolas Vahé 335 g
59 zł
NV104981004
Sól z parmezanem i bazylią Nicolas Vahé 320 g
55 zł
NV104981000
Sól z pomidorami, parmezanem i bazylią Nicolas Vahé 300 g NV104981027
Sól z aktywowanym węglem Nicolas Vahé 320 g
76 zł
NV104981035
Sól z chilli Nicolas Vahé 315 g
51 zł
NV104981037
Sól z czosnkiem i czerwonym pieprzem, 325 g, Nicolas Vahé NV104981001
Sól SEL DE GUERÁNDE z letnią truflą 75 g, Nicolas Vahé NV107560083
Sól z pomidorami i oliwkami 255 g, z młynkiem, Lie Gourmet LIE256
Wgórę
Inne produkty

Sole smakowe i aromatyzowane - mały smakołyk do kuchni lub dla przyjaciela...

Sól - czy jest ważna w gotowaniu?

Sól, podobnie jak pieprz - jest jedną z najpopularniejszych przypraw, którą doprawiamy nasze dania od tysięcy lat. Każdy szef kuchni prawdopodobnie powiedziałby nawet, że sól jest jednym z największych przyjaciół ludzkości! Toczono o nią wojny, płacono nią pensje, pomagała ludziom leczyć rany, a nawet przynosiła szczęście!

Jakie są główne role soli w kuchni? Czy to jest zdrowe?

Sól poprawia smak i jest niezbędnym składnikiem odżywczym i konserwującym żywność. I choć dodawanie zbyt dużej ilości soli do potraw może być niezdrowe, sól jest składnikiem odżywczym, który jest niezbędny dla ludzkiego życia - równoważy płyny we krwi, utrzymuje zdrowe ciśnienie krwi oraz reguluje pracę mięśni i impulsy nerwowe.

Sól - czym ją przyprawiać i jak podawać?

Pamiętaj, że sól wzmacnia naturalny smak składników, ale jeśli obawiasz się dodawania zbyt dużej ilości soli do potraw, możesz posolić je tylko trochę i przynieść na stół wysokiej jakości, czystą lub aromatyzowaną sól. Sól - w przeciwieństwie do pieprzu nie musi być świeżo zmielona (nie zawiera żadnych lotnych związków, które uwalniają się podczas mielenia i nie starzeje się), ale warto użyć młynka lub moździerza, aby uzyskać odpowiednią wielkość soli do potrawy.

W Kulina oferujemy interesujący wybór naturalnych i zdrowych soli i przypraw dla smakoszy. Świetnie prezentują się na kuchennej półce lub blacie, a także na stole, zapewniając gościom odpowiednią ilość aromatu do potraw i oferując nowe smaki.

Jakie składniki są zwykle używane do aromatyzowania soli?

  • suszone zioła
  • suszone cytrusy lub pomidory
  • inne przyprawy

Do czego można używać soli smakowej?

Używaj naszych mieszanek soli do przyprawiania wszystkich rodzajów potraw, nawet tych najprostszych! Możesz użyć soli smakowej do:

  • wszystkie rodzaje sałatek i zieleniny
  • nad mięsem i rybami
  • nad pieczonymi warzywami i ziemniakami
  • dania z makaronu
  • wysokiej jakości chleb z... plastrami pomidora
  • desery (sól z suszonym chili szczególnie dobrze komponuje się z czekoladą!)