Patelnia do smażenia MINERAL B PRO 20 cm, stalowa, de Buyer

Kod: DB568020
Marka: de Buyer
380 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Stalowa patelnia Mineral B PRO ma prostą konstrukcję i jest wyposażona w nitowany uchwyt ze staliwa z otworem do zawieszania. Francuska firma de Buyer, która produkuje patelnie, jest uznawana na całym świecie, zwłaszcza w sferze profesjonalnej, gdzie patelnie stalowe są bardzo popularne ze względu na ich niezastąpione właściwości podczas pieczenia mięsa lub warzyw.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Stalowa patelnia Mineral B PRO ma prostą konstrukcję i jest wyposażona w nitowany uchwyt ze staliwa z otworem do zawieszania. Francuska firma de Buyer, która produkuje patelnie, jest uznawana na całym świecie, zwłaszcza w sferze profesjonalnej, gdzie patelnie stalowe są bardzo popularne ze względu na ich niezastąpione właściwości podczas pieczenia mięsa lub warzyw.

Gama patelni Mineral B została dodatkowo wzbogacona do użytku domowego o wykończenie na bazie wosku pszczelego. To chroni je przed utlenianiem i zwiększa naturalne właściwości nieprzywierające patelni, które poprawiają się z każdym użyciem. Patelnie przeznaczone są do wszystkich rodzajów źródeł gotowania, w tym indukcji. Patelnie ze stali Mineral B są w 100% naturalne, ekologiczne i nadają się do recyklingu. Patelnie Mineral B PRO mogą być używane do kończenia gotowania potraw w piekarniku bez ograniczeń czasowych.

Patelnie Mineral B PRO w skrócie:

  • Patelnie idealnie nadają się do smażenia mięsa lub warzyw oraz grillowania. Do chrupiących naleśników i doskonałych omletów.
  • Stal jest w 100% naturalnym Materiałem z wykończeniem na bazie wosku pszczelego.
  • Patelnie Mineral B nie mają sztucznej powierzchni nieprzywierającej, nie zawierają PFOA ani PTFE.
  • Bez dodatku chemikaliów - produkcja przyjazna dla środowiska.
  • Przyjazny dla środowiska i nadający się do recyklingu.
  • Cząsteczki żelaza z miednicy są korzystne dla zdrowia.
  • Patelnie mogą być używane w bardzo wysokich temperaturach, w których przygotowana potrawa szybko się zwija i nie traci witamin ani składników odżywczych.
  • Im częściej patelnia jest używana, tym lepsze są jej właściwości nieprzywierające.
  • Doskonała przewodność cieplna.
  • Solidna konstrukcja, bardzo długa żywotność.

Reakcja Maillarda:

Gdy patelnia jest rozgrzana do temperatury powyżej 140 °C, przygotowane potrawy szybko się smażą na powierzchni dzięki karmelizacji naturalnych soków. Tworzy się skorupka, która zapobiega wysychaniu potraw w środku. W rezultacie otrzymujemy przyrumienione i chrupiące danie z miękkim i wilgotnym środkiem. Idealny do pieczenia mięsa, robienia chrupiących naleśników lub smacznych omletów.

Jak dbać o patelnie MINERAL B:

  1. Patelnie stalowe de Buyer to patelnie na całe życie, a także objęte dożywotnią gwarancją. Nie dotyczy to jednak roszczeń spowodowanych niewłaściwym użytkowaniem. Przed pierwszym użyciem należy dokładnie zapoznać się z instrukcją.
  2. Stal jest materiałem naturalnym, a patelnie są wykonywane ręcznie. Mogą więc posiadać drobne naturalne niedoskonałości estetyczne.
  3. Przed pierwszym użyciem patelni należy ją rozpakować z oryginalnego opakowania i umyć gąbką pod ciepłą bieżącą wodą. Dokładnie zmyj wosk z całej powierzchni patelni.
  4. Spalić patelnię, procedurę można zobaczyć na filmie po prawej stronie. Włącz płytę na średnią moc, aby zapobiec wyskakiwaniu dna (szczególnie w przypadku indukcji) i umieść na niej patelnię. Wlej na patelnię ok. 1-2 mm oleju i pozwól jej się rozgrzać, aż olej zacznie dymić = przypalać się (podczas przypalania obracaj patelnię, aby olej dostał się na wewnętrzne strony, patelnia zacznie miejscami ciemnieć na dnie).
  5. Pozwól patelni ostygnąć i wytrzyj pozostały olej serwetką lub ściereczką, nie myj, aby zachować warstwę ochronną i zapobiec rdzy, patelnia jest gotowa do użycia.
  6. Wystarczy po użyciu przetrzeć patelnię ręcznikiem papierowym, olejowa powierzchnia chroni patelnię. Przechowywać w suchym miejscu.
  7. Używaj detergentów jedynie wyjątkowo i NIGDY nie wkładaj patelni do zmywarki ani nie pozwól jej się namoczyć!!!
    Stopniowe ciemnienie patelni jest naturalne, co zapewnia lepszą powierzchnię nieprzywierającą. Ewentualną powstałą rdzę można usunąć szorstką stroną gąbki, a następnie naoliwić, nie jest to powód do narzekania na patelnię.

Stalowa patelnia i indukcja:

Stal (żelazo) jest bardzo reaktywnym przewodnikiem ciepła i dlatego jej zdolność do nagrzewania indukcyjnego jest wyjątkowa. W związku z tym należy przestrzegać poniższych instrukcji dotyczących kuchenki indukcyjnej:

  • nie używaj maksymalnej mocy. Nawet niższa moc na indukcji wystarcza do doskonałego smażenia.
  • nie używaj funkcji booster (szybkie uruchamianie ogrzewania)
  • nie przegrzewać pustej patelni

Parametry dodatkowe

Kategoria: Patelnie do smażenia
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.1 kg
Materiał: Stal
Rozmiar: 20 cm
Liczba części: 1 ks
Właściwości: Nadaje się do indukcji
Rodzaj produktu: Uniwersalna patelnia
Seria: de Buyer Mineral B Element
Margin: A
K překladu: CZ AUTO
Producent: de Buyer
Margin-category: A
Pozycja została wyprzedana…

How to season a carbon steel pan?

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: