Tarka do cytrusów PREMIUM CLASSIC , biała, Microplane
Kod: MI46301Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Delikatna tarka do skórek cytrusowych Zester z serii Premium Classic amerykańskiej marki Microplane® jest specjalnie zaprojektowana do ścierania zewnętrznej części skórki owoców cytrusowych. Angielski termin "zest" odnosi się do wierzchniej, kolorowej warstwy skórki cytrusów, która zawiera pachnące olejki eteryczne. Skórki cytryn, pomarańczy, limonek i innych owoców cytrusowych są powszechnie stosowane w kuchni do aroMatyzowania różnych potraw, od słodkich deserów, przez dressingi i sosy, po makarony i pieczone mięsa, ale także do ich dekoracji, zarówno świeżych, jak i kandyzowanych.
- Drobna tarka zester specjalnie zaprojektowana do ścierania skórki z owoców cytrusowych
- Maks. powierzchnia ostrej kraty 20,3 x 2,5 cm
- Smukłe, kultowe wzornictwo tarników drewnianych
- Można nim również zetrzeć twardy ser, imbir, czekoladę, gałkę muszkatołową lub trufle
- Wydajna i precyzyjna tarka bez zbędnego wysiłku i nacisku
- Ergononomicznie ukształtowana rączka z miękkim uchwytem z wysokiej jakości tworzywa sztucznego jest wygodna i bezpieczna w trzymaniu
- Ochronne gumowe zakończenie części rusztu zapobiega zarysowaniu powierzchni roboczej
- Trwale ostra część funkcjonalna wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej wyprodukowanej w USA
- Może być zawieszona przez otwór w rękojeści
- Łatwe czyszczenie gąbką/szczotką pod bieżącą wodą
- Nadaje się do zmywarki
- W zestawie pokrywa ochronna do bezpiecznego przechowywania w szufladzie
Uwaga: Ze względu na naprawdę dużą ostrość tarki, zalecamy dla bezpieczeństwa używanie rękawic Microplane® lub ochraniaczy na palce!
Skórki cytrusów - wskazówki:
- W przypadku skórki cytrusów wybierz owoce cytrusowe, które nie zostały poddane obróbce chemicznej
- Owoce dokładnie umyj pod bieżącą zimną wodą
- Lekko zetrzej palcami tłuszcz i brud
- Dokładnie wysusz
- Umieść młynek typu zester ukośnie na powierzchni roboczej i delikatnie zetrzej skórkę z cytrusów
- Uważaj, aby nie trafić w biało-gorzką warstwę skórki, która znajduje się tuż pod skórką
- Stopniowo obracaj owoce, dopóki nie uzyskasz pożądanej ilość skórki
- Możesz również trzymać tarkę w powietrzu i zetrzeć składnik np. bezpośrednio do miski ze słodkim kremem
- Drobne wiórki należy wykorzystać do gotowania najlepiej od razu, gdy kora jest świeża i aromatyczna
- Użyj owoców bez skórki, aby uzyskać pyszny sok
- Wyczyść tarkę gąbką pod bieżącą wodą
Linia Premium Classic była początkiem historii marki Microplane® w sektorze kulinarnym. Pewna kanadyjska gospodyni domowa, zdesperowana z powodu zepsutej tarki podczas robienia ciasta pomarańczowego, pożyczyła tarnik warsztatowy swojego męża i była zachwycona, gdy odkryła, jak łatwo i szybko działa. Narzędzie do obróbki drewna stało się w ten sposób bardzo wydajną tarką, cenioną obecnie nawet przez profesjonalnych kucharzy. Długi i wąski kształt tarnika, pozostawiony w swojej oryginalnej formie, stał się ikoną rozpoznawalną dla marki Microplane®. Z warsztatu prosto do kuchni.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Tarki kuchenne |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.2 kg |
Kolor: | Biały |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Przybory kuchenne |
Seria: | Microplane Premium Classic |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | Microplane |
Margin-category: | B |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.