Tarka do warzyw o drobnych oczkach GOURMET, Microplane
Kod: MI45004Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Drobna tarka tworzy bardzo delikatną teksturę składników, która intensyfikuje komponenty smakowe potraw. Składniki o większej zawartości wody, takie jak imbir, czosnek lub świeże chilli, dają konsystencję przypominającą puree. Za pomocą tej tarki można łatwo uzyskać cienkie wiórki skórki cytrusów (tzw. zest). Szlachetny aromat trufli wzmocni delikatny domowy makaron z masłem i szałwią. Stabilna, antypoślizgowa nakładka na końcu tarki umożliwia jej maksymalne wykorzystanie.
- Tarka do drobnych paseczków nadająca się np. do skórek cytrusów
- Wyjątkowo ostra, bardzo szeroka powierzchnia tarki o wymiarach 12,6 x 6 cm
- Potrafi zetrzeć twardy ser, taki jak parmezan
- Użyj jej do czekolady, pistacji, kokosa lub cynamonu podczas przygotowywania deserów
- Zmienia twarde składniki, w tym gałkę muszkatołową, prawie w proszek
- Z łatwością przygotujesz delikatne puree ze świeżego imbiru, chili lub czosnku
- Gumowa nakładka antypoślizgowa zapewnia większą stabilność podczas pracy i chroni powierzchnię roboczą
- Ostrość tarki zapobiega kruszeniu się, ścieraniu i miażdżeniu żywności
- Wydajna i precyzyjna tarka bez zbędnego wysiłku i nacisku
- Ergononomicznie ukształtowana rękojeść z miękkim uchwytem z wysokiej jakości tworzywa sztucznego jest wygodna i bezpieczna w trzymaniu
- Trwale ostra część funkcjonalna wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej wyprodukowanej w USA
- Może być zawieszona przez otwór w rękojeści
- Łatwe czyszczenie gąbką/szczotką pod bieżącą wodą
- Nadaje się do zmywarki
- W zestawie pokrywa ochronna do bezpiecznego przechowywania w szufladzie
Uwaga: Ze względu na naprawdę dużą ostrość tarki, zalecamy dla bezpieczeństwa używanie rękawic Microplane® lub ochraniaczy na palce!
Skórki cytrusów - wskazówki:
- W przypadku skórki cytrusów wybierz owoce cytrusowe, które nie zostały poddane obróbce chemicznej
- Owoce dokładnie umyj pod bieżącą zimną wodą
- Lekko zetrzej palcami tłuszcz i brud
- Dokładnie wysusz
- Umieść młynek typu zester ukośnie na powierzchni roboczej i delikatnie zetrzej skórkę z cytrusów
- Uważaj, aby nie trafić w biało-gorzką warstwę skórki, która znajduje się tuż pod skórką
- Stopniowo obracaj owoce, dopóki nie uzyskasz pożądanej ilość skórki
- Możesz również trzymać tarkę w powietrzu i zetrzeć składnik np. bezpośrednio do miski ze słodkim kremem
- Drobne wiórki należy wykorzystać do gotowania najlepiej od razu, gdy kora jest świeża i aromatyczna
- Użyj owoców bez skórki, aby uzyskać pyszny sok
- Wyczyść tarkę gąbką pod bieżącą wodą
Linia Gourmet obejmuje tarki o wielu stopniach rozdrobnienia z różnymi rodzajami ząbków, które zadowolą nawet najbardziej skrupulatnego kucharza. Jak sama nazwa serii wskazuje, wszyscy prawdziwi smakosze, do których odnosi się francuski termin "gourmet", będą również zadowoleni z rezultatu. Za pomocą tarki wyczarujesz pachnące mieszanki przypraw sypkich, delikatne wiórki imbirowe do pysznej herbaty i szerokie plastry ogórka do wiosennej sałatki. Zaokrąglone tarki z serii Gourmet oferują dużą powierzchnię roboczą, są wyposażone w miękką rękojeść zapewniającą bezpieczny i wygodny chwyt oraz praktyczną antypoślizgową gumową końcówkę, która chroni powierzchnię roboczą przed uszkodzeniem.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Tarki kuchenne |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.2 kg |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Przybory kuchenne |
Seria: | Microplane Gourmet |
Margin: | C |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | Microplane |
Margin-category: | B |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.