Patelnia do naleśników DIAMOND LITE PRO 26 cm, uchwyt ze stali nierdzewnej, tytan, WOLL
Kod: WL2226DLPProdukty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Ważne! Gotowanie w naczyniach WOLL jest jak sztuka, która, jeśli zostanie wykonana prawidłowo, nagrodzi Cię najlepszymi częściami. W związku z tym należy zapoznać się z instrukcjami WOLL dotyczącymi ich prawidłowego użytkowania, które można znaleźć na końcu niniejszego opisu. ↓↓↓
Najwyższej jakości patelnia z powłoką nieprzywierającą Diamond Lite PRO godna profesjonalistów zadowoli każdego, kto lubi jakość i dobrą kuchnię. Dzięki specjalnej powierzchni nieprzywierającej, te wytrzymałe patelnie tytanowe z uchwytami ze stali nierdzewnej niemieckiej marki WOLL są idealne do zdrowego i energooszczędnego smażenia z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu.
Zaletą patelni Diamond Lite PRO jest bardzo szybki transfer ciepła oraz niezwykle trwała, podwójnie utwardzana diamentem, nieprzywierająca powierzchnia. Patelnie posiadają bardzo dobre właściwości nieprzywierające, a dodatkowo są bardzo odporne na zarysowania. Są łatwe w czyszczeniu i bez problemu wytrzymują mycie w zmywarce lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.
Elegancki design z uchwytem z matowej stali nierdzewnej jest nie tylko piękny dla oka, ale również bardzo praktyczny. Część nośna ergonomicznych uchwytów jest wyprofilowana w odlewie patelni. Tworzą one jedną całość, co zapewnia bezpieczny chwyt. Zastosowana stal nierdzewna jest łatwa do czyszczenia, higieniczna, odporna na uderzenia i kwasy spożywcze oraz szczególnie nadaje się do pieczenia w piekarniku. Dzięki wysokiej jakości wykonania i trwałości materiałów, patelnie Diamond Lite PRO nadają się zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów.
Seria Diamond Lite PRO
- Najwyższej jakości patelnie tytanowe do użytku codziennego i profesjonalnego, opatentowana produkcja
- Odlewany ręcznie z jednego kawałka w celu zwiększenia odporności mechanicznej i cieplnej
- Połączenie produkcji rzemieślniczej z innowacyjnymi technologiami
- Wytrzymała, stabilna wymiarowo, dzięki swojej jakości odpowiednia dla profesjonalnych kucharzy
- Wytrzymałe uchwyty ze stali nierdzewnej o ergonomicznym kształcie
- Z otworem do zawieszania, nadaje się do pieczenia w piekarniku
- Wyjątkowo odporna powierzchnia nieprzywierająca do zdrowego, beztłuszczowego gotowania
- Podwójnie hartowane, odporne na zarysowania, wykonane bez PFOA
- Dzięki wysokiej odporności powierzchniowej można używać nawet metalowych przyborów kuchennych
- Wytrzymuje temperaturę do 300 °C, nadaje się również do smażenia w wysokich temperaturach
- Niezwykle szybkie przekazywanie ciepła na całej powierzchni
- Dno o grubości ok. 6 mm odpowiednie dla wszystkich źródeł ciepła z wyjątkiem indukcji
- Oszczędza do 1/3 energii w porównaniu z tradycyjnymi patelniami ze stali nierdzewnej
- Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na uderzenia
- Zaprojektowany dla łatwego wylewania bez ściekania
- Bardzo łatwa do czyszczenia, nadaje się do mycia w zmywarce
Profesjonalne produkty marki WOLL są synonimem pierwszorzędnej jakości. Szczyci się długotrwałą nieprzywierającą powierzchnią, gustownym designem i najlepszymi możliwymi rezultatami gotowania.
Zastosowane technologie i materiały
Profesjonalne produkty firmy WOLL zastępują produkty "Made in Germany" produkowane w najwyższej jakości. Jest ona monitorowana podczas całego procesu produkcji. Ponadto technologie stosowane przez WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia kuchenne WOLL z wysokiej jakości stopu aluminium hodowlanego są odlewane ręcznie, co odróżnia je od konwencjonalnej anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne odlewanie ręczne zapobiega tworzeniu się kieszeni powietrznych, które obniżają jakość materiału.
Kilka kolejnych warstwjest nakładanych na powstały w ten sposób odlew aluminiowy w celu zwiększenia nieprzywieralności i trwałości naczyń. Zanim to jednak nastąpi, jego powierzchnia jest kilkakrotnie szlifowana za pomocą piasku. W kolejnym etapie korpus patelni jest utwardzany cząsteczkami tytanu i wypalany za pomocą dyszy plazmowej w ekstremalnych temperaturach przekraczających 20 000 °C. Dzięki temu naczynia mają stabilny kształt i są odporne na uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa chroni materiał przed korozją, a trzecia zapewnia doskonałe właściwości antyadhezyjne. Ostatnia górna warstwa jest nieprzywierająca, podwójnie utwardzana przy użyciu cząsteczek diamentu, najtwardszego minerału na naszej planecie. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest chroniona tajemnicą produkcyjną.
Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, wysokiej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest odporna na mycie w zmywarce, a nawet na używanie metalowych narzędzi kuchennych (aby przedłużyć żywotność naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych). Specjalnie utwardzona, nieprzywierająca powierzchnia WOLL sprawdza się w zdrowym gotowaniu, używając małej ilości tłuszczu lub nie używając go wcale. Jest bezpieczny i nie zawiera PFOA. Powstałe w ten sposób potrawy są tak bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperaturę do 300 °C nadaje się nie tylko do delikatnych potraw, ale także do smażenia w wysokich temperaturach. Naczynia Diamond Lite PRO są również bardzo odporne na szoki termiczne, a nawet mogą być szybko podgrzewane bez użycia tłuszczu. Dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym, jest bardzo łatwa w czyszczeniu.
Instrukcje ze strony WOLL dotyczące prawidłowego korzystania z przyborów WOLL
Naczynia kuchenne WOLL-Profi-Guss bardzo szybko się nagrzewają, dlatego ważne jest utrzymywanie właściwej temperatury podczas smażenia.
Podczas smażenia lub pieczenia w tłuszczu lub oleju należy dokładnie rozgrzać naczynie WOLL-Profi-Guss:
- Krótko podgrzej puste urządzenie WOLL-Profi-Guss do najwyższego ustawienia. Wysokiej jakości dno nagrzewa się bardzo szybko i równomiernie.
- W odpowiednim czasie zmniejsz temperaturę do pożądanej i dodaj tłuszcz lub olej oraz składniki do pieczenia.
- Wykonaj test na garnku: aby sprawdzić, czy tłuszcz lub olej ma odpowiednią temperaturę, przytrzymaj suchą rączkę drewnianego garnka w tłuszczu. Jeśli wokół niego utworzą się małe bąbelki, tłuszcz jest wystarczająco gorący. Nie należy zaczynać palenia od tłuszczu, ponieważ wtedy zaczyna się on palić.
Naczynia WOLL-Profi-Guss doskonale nadają się również do gotowania mięsa bez tłuszczu, na przykład dzięki wysokiej jakości nieprzywierającej powierzchni:
- W przypadku smażenia mięsa bez tłuszczu należy podgrzewać naczynie WOLL-Profi-Guss przez około 2 1⁄2 minuty na najwyższym ustawieniu. Sprawdź, czy patelnia jest odpowiednio rozgrzana: mokrym palcem upuść kilka kropel wody na patelnię - jeśli krople "tańczą" na dnie, patelnia ma odpowiednią temperaturę; jeśli natychmiast znikają, WOLL-Profi-Guss jest już zbyt gorący.
- Teraz można zmniejszyć dopływ ciepła o około jedną trzecią.
- Przed gotowaniem mięso musi mieć temperaturę pokojową.
- Teraz włóż mięso do naczynia WOLL-Profi-Guss - na początku mięso będzie się do niego lekko przyklejać.
- Gdy lekko poluzuje się od spodu, odwróć go i usmaż z drugiej strony.
- Następnie usmaż lub upiecz mięso, aż osiągnie preferowany stopień wysmażenia. Krwiste: mięso nie stawia oporu po naciśnięciu; średnio rzadkie: lekki opór; rzadkie: mięso prawie nie ugina się po naciśnięciu.
- Po upieczeniu pozostawić mięso w piekarniku w temperaturze 90°C na około 5 minut.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Patelnie do naleśników |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1.45 kg |
Materiał: | Tytan |
Rozmiar: | 26 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Właściwości: | Można myć w zmywarce |
Rodzaj produktu: | Patelnia naleśnikowa |
Seria: | WOLL Diamond Lite PRO |
Margin: | B |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | WOLL |
Margin-category: | A |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.