Patelnia do naleśników DIAMOND LITE 26 cm, odczepiany uchwyt, tytanowa, WOLL
Kod: WL1226DPSProdukty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Ważne! Gotowanie w naczyniach WOLL jest jak sztuka, która, jeśli zostanie wykonana prawidłowo, nagrodzi Cię najlepszymi częściami. W związku z tym należy zapoznać się z instrukcjami WOLL dotyczącymi ich prawidłowego użytkowania, które można znaleźć na końcu niniejszego opisu. ↓↓↓
Najwyższej jakości nieprzywierające patelnie tytanowe z wyjmowaną rączką Diamond Lite niemieckiej marki WOLL są idealne do zdrowego i energooszczędnego smażenia z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu dzięki specjalnej nieprzywierającej powierzchni. Podwójnie utwardzana diamentem powierzchnia posiada doskonałe właściwości nieprzywierające i jest bardzo odporna na zarysowania. Patelnie są łatwe do czyszczenia i wytrzymują mycie w zmywarce do naczyń lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.
Oprócz wyjątkowo trwałej powierzchni nieprzywierającej, docenisz bardzo szybki transfer ciepła na całej powierzchni patelni, który jest zapewniony przez specjalny 6-warstwowy materiał i wysokiej jakości przetworzone dno. Patelnie mogą być używane do pieczenia w piekarniku do 250 °C oraz na wszystkich rodzajach płyt grzejnych z wyjątkiem indukcji.
Patelnie Diamond Lite wyposażone są w praktyczne, zdejmowane uchwyty. Dzięki przemyślanej konstrukcji technicznej, po zdjęciu uchwytów, z łatwością mieszczą się w zlewie, zmywarce, a nawet w mniejszym piekarniku. Oszczędza miejsce podczas przechowywania. Opatentowany mechanizm zdejmowanego, izolowanego termicznie uchwytu zapewnia wygodną obsługę. Część nośna uchwytów lub rączek jest całością z odlewem patelni. Tworzą one jedną całość, co zapewnia bezpieczny chwyt. Patelnie ze zdejmowanymi uchwytami są szczególnie polecane dla rodzin z małymi dziećmi, ponieważ uchwyty nie wystają poza płytę grzewczą lub blat.
Profesjonalne produkty WOLL są obecnie synonimem najwyższej jakości. Szczyci się długotrwałą nieprzywierającą powierzchnią, gustownym designem i najlepszymi możliwymi rezultatami gotowania.
Seria Diamond Lite
- Najwyższej jakości tytanowe naczynia do zdrowego gotowania bez tłuszczu, opatentowana produkcja
- Odlewany ręcznie z jednego kawałka w celu zwiększenia odporności mechanicznej i cieplnej
- Połączenie produkcji rzemieślniczej z innowacyjnymi technologiami
- Wytrzymała, stabilna wymiarowo, dzięki swojej jakości odpowiednia dla profesjonalnych kucharzy
- Certyfikowane zdejmowane uchwyty do patelni - proste, praktyczne, bezpieczne
- Oszczędność miejsca do przechowywania, możliwość używania do pieczenia w piekarniku (bez zdejmowanego uchwytu)
- Z myślą o dzieciach zmniejsza ryzyko związane z wystającymi ponad płytę kuchenną uchwytami przyborów kuchennych
- Wyjątkowo odporna powierzchnia nieprzywierająca do zdrowego, beztłuszczowego gotowania
- Podwójnie hartowane, odporne na zarysowania, wykonane bez PFOA
- Dzięki wysokiej odporności powierzchniowej można używać nawet metalowych przyborów kuchennych
- Odpowiednie do przygotowywania delikatnych potraw i do smażenia w wysokich temperaturach
- Bardzo szybki transfer ciepła na całej powierzchni
- Oszczędza do 1/3 energii w porównaniu z tradycyjnymi patelniami ze stali nierdzewnej
- Dno o grubości ok. 8 mm, do wszystkich źródeł ciepła z wyjątkiem indukcji
- Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na uderzenia
- Zaprojektowany dla łatwego wylewania bez ściekania
- Naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia, można je myć w zmywarce
Zastosowane technologie i materiały
Profesjonalne produkty firmy WOLL zastępują produkty "Made in Germany" produkowane w najwyższej jakości. Jest ona monitorowana podczas całego procesu produkcji. Ponadto technologie stosowane przez WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia kuchenne WOLL z wysokiej jakości stopu aluminium hodowlanego są odlewane ręcznie, co odróżnia je od konwencjonalnej anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne odlewanie ręczne zapobiega tworzeniu się kieszeni powietrznych, które obniżają jakość materiału.
Kilka kolejnych warstwjest nakładanych na powstały w ten sposób odlew aluminiowy w celu zwiększenia nieprzywieralności i trwałości naczyń. Zanim to jednak nastąpi, jego powierzchnia jest kilkakrotnie szlifowana za pomocą piasku. W kolejnym etapie korpus patelni lub garnka jest utwardzany cząsteczkami tytanu i wypalany za pomocą dyszy plazmowej w ekstremalnych temperaturach przekraczających 20 000 °C. Dzięki temu naczynia mają stabilny kształt i są odporne na uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa chroni materiał przed korozją, a trzecia zapewnia doskonałe właściwości antyadhezyjne. Ostatnia górna warstwa jest nieprzywierająca, podwójnie utwardzana przy użyciu cząsteczek diamentu, najtwardszego minerału na naszej planecie. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest chroniona tajemnicą produkcyjną.
Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, wysokiej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest odporna na mycie w zmywarce, a nawet na używanie metalowych narzędzi kuchennych (aby przedłużyć żywotność naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych). Specjalnie utwardzona, nieprzywierająca powierzchnia WOLL sprawdza się w zdrowym gotowaniu, używając małej ilości tłuszczu lub nie używając go wcale. Jest bezpieczny i nie zawiera PFOA. Powstałe w ten sposób potrawy są tak bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperaturę do 250 °C nadaje się nie tylko do delikatnych potraw, ale także do smażenia w wysokich temperaturach. Garnki Diamond Lite bardzo dobrze znoszą szoki termiczne, mogą być nawet szybko podgrzewane bez użycia tłuszczu. Dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym, naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia.
Instrukcje ze strony WOLL dotyczące prawidłowego korzystania z przyborów WOLL
Naczynia kuchenne WOLL-Profi-Guss bardzo szybko się nagrzewają, dlatego ważne jest utrzymywanie właściwej temperatury podczas smażenia.
Podczas smażenia lub pieczenia w tłuszczu lub oleju należy dokładnie rozgrzać naczynie WOLL-Profi-Guss:
- Krótko podgrzej puste urządzenie WOLL-Profi-Guss do najwyższego ustawienia. Wysokiej jakości dno nagrzewa się bardzo szybko i równomiernie.
- W odpowiednim czasie zmniejsz temperaturę do pożądanej i dodaj tłuszcz lub olej oraz składniki do pieczenia.
- Wykonaj test na garnku: aby sprawdzić, czy tłuszcz lub olej ma odpowiednią temperaturę, przytrzymaj suchą rączkę drewnianego garnka w tłuszczu. Jeśli wokół niego utworzą się małe bąbelki, tłuszcz jest wystarczająco gorący. Nie należy zaczynać palenia od tłuszczu, ponieważ wtedy zaczyna się on palić.
Naczynia WOLL-Profi-Guss doskonale nadają się również do gotowania mięsa bez tłuszczu, na przykład dzięki wysokiej jakości nieprzywierającej powierzchni:
- W przypadku smażenia mięsa bez tłuszczu należy podgrzewać naczynie WOLL-Profi-Guss przez około 2 1⁄2 minuty na najwyższym ustawieniu. Sprawdź, czy patelnia jest odpowiednio rozgrzana: mokrym palcem upuść kilka kropel wody na patelnię - jeśli krople "tańczą" na dnie, patelnia ma odpowiednią temperaturę; jeśli natychmiast znikają, WOLL-Profi-Guss jest już zbyt gorący.
- Teraz można zmniejszyć dopływ ciepła o około jedną trzecią.
- Przed gotowaniem mięso musi mieć temperaturę pokojową.
- Teraz włóż mięso do naczynia WOLL-Profi-Guss - na początku mięso będzie się do niego lekko przyklejać.
- Gdy lekko poluzuje się od spodu, odwróć go i usmaż z drugiej strony.
- Następnie usmaż lub upiecz mięso, aż osiągnie preferowany stopień wysmażenia. Krwiste: mięso nie stawia oporu po naciśnięciu; średnio rzadkie: lekki opór; rzadkie: mięso prawie nie ugina się po naciśnięciu.
- Po upieczeniu pozostawić mięso w piekarniku w temperaturze 90°C na około 5 minut.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Patelnie do naleśników |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1.33 kg |
Materiał: | Tytan |
Rozmiar: | 26 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Właściwości: | Można myć w zmywarce |
Rodzaj produktu: | Patelnia naleśnikowa |
Seria: | WOLL Diamond Lite |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | WOLL |
Margin-category: | A |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.