Patelnia nieprzywierająca TITANIUM NOWO 26 x 26 cm, na indukcję, odczepiany uchwyt, WOLL
Kod: WL1626ILProdukty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Najlepsze patelnie tytanowe non-stick z wyjmowaną rączką Titanium Nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach w ciągu ostatnich piętnastu lat. Seria łączy ręcznie wykonane, najwyższej jakości materiały high-tech z nowoczesnymi technikami produkcji i przemyślanym designem, aby zagwarantować doskonałe rezultaty gotowania. Ubiegły czas potwierdził jej wysoką jakość. Nie bez powodu Nowo nosi w swojej nazwie imię założyciela firmy, Norberta Wolla.
Patelnie Titanium Nowo solid są idealne do zdrowego i energooszczędnego gotowania z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. W ciągu ostatnich piętnastu lat najwyższej jakości patelnie tytanowe z powłoką nieprzywierającą Titanium Nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach. Patelnie są łatwe do czyszczenia i wytrzymują mycie w zmywarce do naczyń lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.
Dzięki przemyślanej konstrukcji technicznej po zdjęciu uchwytów z łatwością mieszczą się w zlewie, zmywarce , a nawet w mniejszym piekarniku. Oszczędza miejsce podczas przechowywania. Naczynia z wyjmowanymi uchwytami są również odpowiednie dla rodzin z małymi dziećmi, ponieważ uchwyty nie wystają przez płytę grzewczą lub blat.
Opatentowany mechanizm zdejmowanego, izolowanego termicznie uchwytu zapewnia wygodne użytkowanie naczynia. Część nośna uchwytów lub rączek jest całością z odlewem patelni. Tworzą one jedną całość, co zapewnia bezpieczny chwyt. Wielką zaletą naczyń Titanium Nowo jest doskonała dystrybucja i akumulacja ciepła. Patelnie mogą być używane na wszystkich rodzajach ogrzewania, w tym na indukcji, a po zdjęciu uchwytu również do pieczenia w piekarniku, do 250 °C.
Seria Titanium Nowo
- Tytanowe naczynia kuchenne klasy Premium do codziennego użytku, opatentowana produkcja
- Ręcznie odlewane, jednoczęściowe dla większej odporności mechanicznej i termicznej
- Połączenie produkcji rzemieślniczej z innowacyjnymi technologiami
- Solidne, stabilne wymiarowo, dzięki swojej jakości odpowiednie dla profesjonalnych kucharzy
- Certyfikowane zdejmowane uchwyty do patelni - proste, praktyczne, bezpieczne
- Oszczędność miejsca do przechowywania, możliwość używania do pieczenia w piekarniku (bez zdejmowanego uchwytu)
- Z myślą o dzieciach zmniejsza ryzyko związane z wystającymi ponad płytę kuchenną uchwytami przyborów kuchennych
- Wyjątkowo odporna powierzchnia nieprzywierająca do zdrowego, beztłuszczowego gotowania
- Utwardzona, odporna na zarysowania, wykonana bez PFOA
- Dzięki wysokiej odporności powierzchniowej można używać nawet metalowych przyborów kuchennych
- Do przygotowywania delikatnych potraw i do smażenia w wysokich temperaturach
- Podstawa z ferromagnetycznej stali o grubości ok. 9 mm wykonana specjalnie dla WOLL
- Doskonała dystrybucja i akumulacja ciepła, transfer ciepła na całej powierzchni
- Oszczędza do 1/3 energii w porównaniu z tradycyjnymi patelniami ze stali nierdzewnej
- Do wszystkich źródeł ciepła, idealny na płytę indukcyjną
- Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na uderzenia
- Zaprojektowany dla łatwego wylewania bez ściekania
- Naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia, można je myć w zmywarce
Zastosowane technologie i materiały
Profesjonalne produkty firmy WOLL zastępują produkty "Made in Germany" produkowane w najwyższej jakości. Jest ona monitorowana podczas całego procesu produkcji. Ponadto technologie stosowane przez WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia kuchenne WOLL z wysokiej jakości stopu aluminium hodowlanego są odlewane ręcznie, co odróżnia je od konwencjonalnej anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne odlewanie ręczne zapobiega tworzeniu się kieszeni powietrznych, które obniżają jakość materiału.
Kilka kolejnych warstwjest nakładanych na powstały w ten sposób odlew aluminiowy w celu zwiększenia nieprzywieralności i trwałości naczyń. Zanim to jednak nastąpi, jego powierzchnia jest kilkakrotnie szlifowana za pomocą piasku. W kolejnym etapie korpus patelni lub garnka jest utwardzany cząsteczkami tytanu i wypalany za pomocą dyszy plazmowej w ekstremalnych temperaturach przekraczających 20 000 °C. Dzięki temu naczynia mają stabilny kształt i są odporne na uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa chroni materiał przed korozją, a trzecia zapewnia doskonałe właściwości antyadhezyjne. Ostatnią górną warstwą utwardzoną jest warstwa non-stick, utwardzona przy użyciu cząsteczek tytanu. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest chroniona tajemnicą produkcyjną. Unikalna metoda produkcji płyty indukcyjnej ze stali ferromagnetycznej zapewnia płaskie dno oraz szybkie i równomierne nagrzewanie patelni bez strat ciepła.
Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, wysokiej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest odporna na mycie w zmywarce, a nawet na używanie metalowych narzędzi kuchennych (aby przedłużyć żywotność naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych). Specjalnie utwardzona, nieprzywierająca powierzchnia WOLL sprawdza się w zdrowym gotowaniu, używając małej ilości tłuszczu lub nie używając go wcale. Jest bezpieczny i nie zawiera PFOA. Powstałe w ten sposób potrawy są tak bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperaturę do 250 °C nadaje się nie tylko do delikatnych potraw, ale także do smażenia w wysokich temperaturach. Naczynie Titanium Nowo cookware również wytrzymuje szoki termiczne, może być nawet ogrzewane bez użycia tłuszczu. Dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym, naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Patelnie do smażenia |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1.93 kg |
Materiał: | Tytan |
Rozmiar: | 26 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Właściwości: | Nadaje się do indukcji |
Rodzaj produktu: | Uniwersalna patelnia |
Seria: | WOLL Titanium Nowo Induction |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | WOLL |
Margin-category: | A |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.