WMF ProfiResist
Profi Resist
Nieprzywierająca patelnia na całe życie
Kupuj
Nierdzewna, a jednocześnie nierzywierająca
Siatka ochronna
Nieprzywierająca powierzchnia PermaDur jest chroniona przez wypukłą strukturę ze stali nierdzewnej w kształcie plastra miodu. Nie tylko chroni ona powłokę przed zarysowaniami, ale także umożliwia idealne rozprowadzanie tłuszczu, zapewniając równomierne przyrumienienie i chrupiące efekty smażenia.
Nieprzywierająca powłoka PermaDur
Niezwykle trwała, wolna od szkodliwych substancji. Nadaje się do smażenia błyskawicznego, a także do delikatnego podsmażania z niewielką ilością tłuszczu (np. ryb, jajek lub naleśników).
Szybkie i równomierne nagrzewanie
Patelnie wykonane są z trzech warstw materiału - aluminiowego rdzenia, wewnętrznej stali nierdzewnej 18/10 i zewnętrznej niezwykle wytrzymałej stali chromowej. Materiał ten równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni.
Do piekarnika i na indukcję
Patelnie są odporne na temperaturę do 260°C i nadają się do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych.
"Pełna satysfakcja, nie przypala a mięso jest pięknie usmażone. Dobrze się myje nawet bez zmywarki."
Marcela M.
"Idealna patelnia! Powłoka profi resist działa bez zarzutu. Kupię kolejną ;-)"
Dusan E.
Marcela M.
"Idealna patelnia! Powłoka profi resist działa bez zarzutu. Kupię kolejną ;-)"
Dusan E.
WMF Profi Resist - to co najlepsze, z obu światów
Patelnie nieprzywierające
Patelnie ze stali nierdzewnej
WMF Profi Resist
Główna wada
Szybko się drapią
Dla niedoświadczonych, danie się trzyma
Najlepsze z obu światów
Główna zaleta
Łatwa konserwacja
Można je podgrzać do wysokiej temperatury w celu szybkiego zrumienienia i obsmażenia mięsa.
Usmażone jak na patelni ze stali nierdzewnej lub stali, z łatwością i wygodą typowymi dla patelni nieprzywierających.
Nadaje się do przygotowania
Jajka czy naleśniki nie przywierają do nich, a konserwacja jest bardzo łatwa. Stek jest jednak trudny do przyrządzenia na nich - nie można ich podgrzać do wysokiej temperatury, a skórka i krople, które są kluczowe dla smaku mięsa, nie utworzą się na nieprzywierającej powierzchni.
Patelnie stalowe są idealne do gotowania mięsa. Wymagają jednak nieco umiejętności i doświadczenia. I wiele osób po prostu nie uważa ich za odpowiednie, zwłaszcza do przygotowywania delikatnych potraw, takich jak ryby czy jajka.
Wszechstronność.
Jak długo będą działać?
Jeśli powierzchnia nieprzywierająca jest porysowana, traci swoje właściwości nieprzywierające. Należy również uważać przy zakupie tańszych patelni. Słabej jakości powierzchnie nieprzywierające mogą zawierać PFOA i inne szkodliwe substancje, które są uwalniane do żywności po zarysowaniu.
Lekkie patelnie mogą wydawać się świetne do gotowania, ale po roku często okazuje się, że zaczynają obwisać. Patelnia nie nagrzewa się równomiernie, a naleśniki będą przypalone na brzegach i niedopieczone w środku.
Lekkie patelnie mogą wydawać się świetne do gotowania, ale po roku często okazuje się, że zaczynają obwisać. Patelnia nie nagrzewa się równomiernie, a naleśniki będą przypalone na brzegach i niedopieczone w środku.
Szczególnie trwałe i wytrzymują praktycznie całe życie
Nieprzywierająca patelnia na całe życie.
Jest odporna na zarysowania i wytrzymuje wysokie temperatury podczas smażenia mięsa.
Jest odporna na zarysowania i wytrzymuje wysokie temperatury podczas smażenia mięsa.
4 pozycji razem