Nóż Santoku FIVE STAR z prętem do ostrzenia noży, Zwilling
Kod: ZW30121000Opis szczegółowy produktu
Zwilling Five Star Santoku + ostrzałka
Nóż Santoku - z kolekcji Five Star firmy Zwilling J.I. Henckels. Ergononomicznie ukształtowana, syntetyczna rękojeść zapewnia wygodny i pewny chwyt. Ostre i gładkie ostrze jest idealne do krojenia i siekania ryb i warzyw, a ogólnie do łatwego przygotowywania dań kuchni azjatyckiej.
Ostrzałka - każdy nóż z czasem musi się odrodzić. Ostrzałka do noży Zwilling z chromowaną osłoną jest stworzona właśnie do tego celu, umożliwiając łatwe ostrzenie noży.
- Długość noża Santoku: 18 cm
- Długość ostrzałki: 23 cm
Ergononomiczna rękojeść płynnie podąża za głownią wykutą z jednego kawałka najwyższej jakości, hartowanej na zimno stali nierdzewnej. Połączenie wysokiej jakości materiałów i nowych procesów technologicznych zaowocowało powstaniem noża o trwałym, dobrze wyważonym, elastycznym ostrzu o długotrwałej ostrości.
Specjalna mieszanka najlepszej niemieckiej stali z optymalnym stosunkiem chromu i węgla gwarantuje najlepsze właściwości. Noże są wykuwane z jednego kawałka stali w technologii Sigmaforge® i hartowane w technologii Friodur®, która polega na hartowaniu mrozem, dzięki czemu noże są twardsze i bardziej odporne na korozję.
Konserwacja noży Zwilling
Mycie i czyszczenie
Noże Zwilling można myć w zmywarce ze względu na specjalną formułę wysokiej jakości stali, jednak nie powinny być wystawiane na działanie temperatury powyżej 55°C i nie powinny dotykać żadnych innych przedmiotów (garnków, sztućców, innych noży). Środki do mycia naczyń w zmywarkach często zawierają agresywne substancje chemiczne, które mogą uszkodzić powierzchnię stali i rękojeści, a także skrócić żywotność ostrzy i skrócić czas, w którym zachowują one swoją wysoką ostrość. Mycie ręczne jest delikatniejsze dla noży i dlatego jest zalecane. Umyj noże letnią wodą z dodatkiem łagodnego detergentu, używając miękkiej strony gąbki.
Mata do krojenia
Zalecamy używanie elastycznej deski do krojenia - drewnianej, silikonowej lub plastikowej. Zbyt twarde materiały, takie jak szkło, granit lub ceramika, mogą w pewnych okolicznościach uszkodzić ostrze i krawędź tnącą.
Ostrzenie
Każdy nóż, nawet najlepszy, prędzej czy później traci swoją pierwotną ostrość i wymaga ostrzenia. A ponieważ tępy nóż jest bardziej niebezpieczny niż ostry, zalecamy regularne ostrzenie noży. Jeśli na nożu pojawi się "ząb" lub deformacja, zalecamy jak najszybsze oddanie noża w ręce specjalisty.
Zalecamy używanie oryginalnych ostrzałek Zwilling, osełek i kamieni do ostrzenia.
Chętnie załatwimy ostrzenie noży bezpośrednio u producenta lub polecimy sprawdzony sklep z nożami. Pracownicy firmy Potten & Pannen - Staněk w każdej chwili chętnie zademonstrują prawidłowy sposób ostrzenia noży.
Bezpieczne przechowywanie
Przechowuj noże w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci), zawsze upewniając się, że rękojeść jest skierowana do Ciebie, a nie ostrze. Podczas przechowywania ostrza nie powinny się wzajemnie dotykać.
W drewnianym bloku na noże lub na listwie magnetycznej należy zawsze umieszczać tylko umyte i wysuszone noże.
Odpowiedni nóż
Zawsze używaj odpowiedniego noża - wielkość i tekstura składników, które przetwarzasz (mięso, warzywa, ryby, pieczywo) znacznie się różni, dlatego do każdego składnika używaj specyficznych technik krojenia, a więc i specyficznego noża.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Zestawy noży |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.55 kg |
Kolor: | Czarny |
Materiał: | Stal nierdzewna |
Ze stojakiem: | Nie |
Rozmiar: | 18 cm |
Długość ostrza: | 18 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Właściwości: | Można myć w zmywarce |
Rodzaj produktu: | Nóż japoński i Santoku |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.