Nóż do wykrawania PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling

Kod: ZW31020161
Marka: ZWILLING
398 zł –25 %
Nóż do wykrawania PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling
398 zł –25 % 297 zł
W magazynie (>5 Szt)

Nóż do mięsa PROFESSIONAL "S" to smukły nóż z mocną głownią o długości 16 cm i delikatnym ostrzem. Nadaje się do przygotowywania wszystkich rodzajów mięsa oraz do porcjowania pieczeni.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż do mięsa PROFESSIONAL "S" to smukły nóż z mocną głownią o długości 16 cm i delikatnym ostrzem. Nadaje się do przygotowywania wszystkich rodzajów mięsa oraz do porcjowania pieczeni.

Seria PROFESSIONAL "S"

  • Klasyka wśród noży wysokiej jakości
  • Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego w tradycyjnym kształcie z trzema nitami
  • Standardowa nasada rękojeści
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, hartowane
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowaniy ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne

Noże z serii PROFESSIONAL "S" są znane na całym świecie ze swojego starannego wykonania, optymalnego rozłożenia ciężaru i bezpieczeństwa użytkowania. Są to klasyczne noże o konstrukcji trójnitowej, które dzięki zastosowaniu specjalnej stali i precyzyjnemu ręcznemu ostrzeniu charakteryzują się wysoką i długotrwałą ostrością. Zaufali im profesjonalni kucharze na całym świecie, wypróbuj je i Ty! Po pierwszym użyciu nie będziesz chciał zmienić na inny.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Podstawa noża Standard jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii PROFESSIONAL "S " polecamy wszystkie ostrzałki i osełki ZWILLING, które znajdziecie Państwo w naszej ofercie, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże rzeźnika
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.23 kg
Rozmiar: 16 cm
Długość ostrza: 16 cm
Liczba części: 1 ks
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż uniwersalny
Seria: ZWILLING PROFESSIONAL "S"
Margin: D
K překladu: CZ AUTO
Producent: ZWILLING
Margin-category: B

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: