Noże do wykrawania

21 pozycji razem
Nóż do wykrawania CLASSIC 18 cm, Wüsthof
461 zł
WU1030103818
Nóż do wykrawania CLASSIC IKON 14 cm, Wüsthof
554 zł
WU4616
Nóż do wykrawania CLASSIC IKON CREME 14 cm, Wüsthof
554 zł
WU46160
Nóż do wykrawania CLASSIC 16 cm, Wüsthof
461 zł
WU4603
Nóż do wykrawania CLASSIC 14 cm, Wüsthof
413 zł
WU4602
Nóż do wykrawania SANDVIK RED NORTHERN SUN 16,5 cm, Dellinger DNGRKH202
Nóż do wykrawania SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 16,5 cm, Dellinger DNGRKH169
Nóż do wykrawania SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRKHOK55B
Nóż do wykrawania GO FOR GOLD 21 cm, F.DICK
529 zł –16 %
440 zł
FDCK814562180
Nóż do wykrawania FOUR STAR 14 cm, Zwilling
337 zł –20 %
267 zł
ZW31086141
Mały nóż do warzyw PINK SPIRIT 9 cm, różowy, F.DICK
223 zł –5 %
210 zł
FDCK817470979
Mały nóż do warzyw ROSE WOOD DAMASCUS 7 cm, Dellinger
175 zł
DNGRXZB27RW3
Mały nóż do warzyw GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
300 zł
FDCK814460780
Nóż do wykrawania 15 cm, Victorinox
100 zł
VN5666315
Mały nóż do warzyw 1905 9 cm, F.Dick
258 zł –13 %
222 zł
FDCK8194709
Mały nóż do warzyw SEBRA 8,5 cm, Forged
224 zł
FORGEDSDV625006
Nóż do wykrawania SEBRA 16 cm, Forged
299 zł
FORGEDSDV625037
Nóż do usuwania kości CARBON FRAGMENT 15 cm, czarny, Dellinger DNGRH140B
Mały nóż do warzyw OLIVE 8,5 cm, Forged
224 zł
FORGEDSDV305102

Noże do trybowania - dokładnie to, czego potrzebujesz do trybowania mięsa

Co to jest nóż do trybowania?

Nóż do trybowania to rodzaj noża kuchennego z długim, cienkim, elastycznym ostrzem z ostrym czubkiem. Służy do odkostniania kawałków mięsa, ryb i drobiu oraz usuwania skóry z mięsa i ryb. Noże do trybowania muszą być niezwykle ostre, a im dłużej pozostają ostre, tym są trwalsze.

Jak dbać o nóż do trybowania?

Pomimo faktu, że większość noży do trybowania wykonana jest ze stali nierdzewnej, która jest dość odporna na rdzę, woda może nadal wchodzić w interakcje z ostrzem lub drewnianymi uchwytami. Dlatego zaleca się ręczne czyszczenie i suszenie noży do trybowania bezpośrednio po użyciu, tak jak w przypadku większości noży kuchennych. Po wyczyszczeniu należy również odpowiednio przechowywać nóż, umieszczając go w bloku na noże lub na stojaku magnetycznym.

Jak utrzymać ostrość noża do trybowania?

Aby zachować ostrość ostrza noża do trybowania, należy pamiętać o dwóch rzeczach.

  • użycie przyjaznej dla noża deska do krojenia która nie stępi noża. Najlepszym wyborem jest drewniana lub bambusowa deska do krojenia lub deska do krojenia wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego Kulina
  • regularnie ostrzyć nóż do trybowania. Jego nieząbkowane ostrze można naostrzyć za pomocą ostrzałki do noży dostępnej w sklepach Kulina
  • nigdy nie należy umieszczać noża do trybowania w zmywarce. Opłucz ostrze w ciepłej wodzie z mydłem, przetrzyj krawędź miękką ściereczką i natychmiast osusz

Co odróżnia nóż do filetowania od noża do trybowania?

Noże do filetowania są znane ze swojej elastyczności i ostrych jak brzytwa ostrzy i są przeznaczone do cięcia ryb i usuwania ości. Noże do trybowania są lepszą opcją do twardszych mięs, takich jak wieprzowina, wołowina czy kurczak.

W naszym sklepie internetowym można nabyć najwyższej klasy noże do trybowania takich producentów jak F. DIKCK, Wusthof, i Dellinger. Jeśli w kuchni przygotowujesz dużo mięsa, powinieneś przyjrzeć się niektórym z naszych bardziej wytrzymałych noży, w tym nożom rzeźniczym i tasakom, a także przeczytać nasz przewodnik po nożach kuchennych tutaj.