Patelnia wok CARBONE PLUS 36 cm, stal, de Buyer
Kod: DB511435Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Kolejna z linii wysokiej jakości patelni marki de Buyer, która jest znana na całym świecie, szczególnie w sferze profesjonalnej, gdzie patelnie stalowe są bardzo popularne ze względu na swoje niezastąpione właściwości podczas pieczenia mięsa czy warzyw. To samo dotyczy patelni ze stali Carbone Plus, które są praktycznie niezniszczalne, szybko się nagrzewają i doskonale przewodzą ciepło. Charakteryzują się one grubością materiału 2,5 - 3 mm i nadają się do wszystkich płyt grzewczych i indukcyjnych.
Patelnia Wok Carbone Plus została zaprojektowana specjalnie z myślą o płytach indukcyjnych i zdrowym gotowaniu, które wymaga niewielkiej ilości tłuszczu. Jej idealna okrągła stalowa powierzchnia nie odkształca się i jest odporna na zarysowania. Patelnia podczas użytkowania czernieje, przez co jej powierzchnia staje się nieprzywierająca.
- Wysokiej jakości stal bez dodatków chemicznych PTFE i PFOA
- Zastosowana stal jest w 100% naturalnym materiałem.
- Patelnia nadaje się do grillowania, pieczenia
- Im częściej patelnia jest używana, tym lepsze są jej właściwości nieprzywierające
- Odporność na zarysowania, możliwość stosowania narzędzi metalowych
- Doskonale przewodzi ciepło
- Solidna konstrukcja, bardzo długa żywotność
- UWAGA! Można używać tylko ze stojakiem dla patelni wok Carbone Plus marki de Buyer!
Jak prawidłowo używać stalowych patelni:
Przed pierwszym użyciem: opłukać patelnię wrzącą wodą i dobrze wysuszyć. Na patelnię wLionamy olej do wysokości ok. 1 mm i podgrzewamy ok. 5 minut. Zlać olej i wytrzeć patelnię papierowym ręcznikiem kuchennym. Im częściej używasz patelni, tym lepsze będą rezultaty gotowania. Im czarniejsza powierzchnia wewnętrzna, tym lepsze właściwości nieprzywierające. Keen należy myć patelni w zmywarce, ponieważ straci ona swoje właściwości nieprzywierające i ulegnie korozji.
Sposób przyrządzania: rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Gdy ogień będzie wystarczająco gorący, usmaż danie z obu stron. Zmniejszyć ogień i dokończyć pieczenie w razie potrzeby.
Pielęgnacja po użyciu: usunąć resztki jedzenia i opłukać patelnię wrzącą wodą. Następnie natychmiast wytrzeć ściereczką, aby zachować właściwości patelni i zapobiec rdzewieniu.
Czyszczenie i konserwacja: użyj gruboziarnistej soli morskiej (bez wody) wrzuć ją na patelnię i podgrzewaj na dużym ogniu przez 1:30 min. Następnie wytrzeć papierowym ręcznikiem kuchennym. Gruboziarnista sól morska usuwa przypalone resztki i niepożądane zapachy. Następnie posmarować olejem i przechowywać w suchym miejscu.
UWAGA! Nigdy nie dOpuszczaj do zamoczenia patelni. Gdy potrawa się przypali, wyszoruj patelnię gruboziarnistą gąbką. Keen należy myć w zmywarce do naczyń!
Stalowa patelnia i indukcja:
Stal (żelazo) jest bardzo reaktywnym przewodnikiem ciepła i dlatego jej zdolność do nagrzewania indukcyjnego jest wyjątkowa. W związku z tym należy przestrzegać poniższych instrukcji dotyczących kuchenki indukcyjnej:
- nie używaj maksymalnej mocy. Nawet niższa moc na indukcji wystarcza do doskonałego smażenia.
- nie używaj funkcji booster (szybkie uruchamianie ogrzewania)
- nie przegrzewać pustej patelni
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Woki |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1.46 kg |
Materiał: | Stal |
Rozmiar: | 36 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Właściwości: | Nadaje się do indukcji |
Rodzaj produktu: | Patelnia WOK |
Seria: | de Buyer Carbone Plus |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | de Buyer |
Margin-category: | A |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.