
Nóż japoński GYUTOU KANETSUGU ZUIUN KIWAMI 21 cm, czarny, Dellinger
1 577 zł
Opis szczegółowy produktu
Główne zalety:
- solidny i bardzo ostry japoński nóż szefa kuchni ze specjalnej edycji ZUIUN na stulecie firmy KANETSUGU
- wszechstronne zastosowanie w kuchni - idealny do krojenia, plasterkowania, czyszczenia mięsa, owoców i warzyw
- dzięki wyższej końcówce nadaje się również do chwytania ziół, warzyw i orzechów
- czubek ostrza jest wzorowany na japońskim mieczu, nadaje się również do przygotowywania potraw wymagających użycia czubka, a także do dekoracyjnego rzeźbienia
- rdzeń z japońskiej stali proszkowej SPG2 jest umieszczony pomiędzy 62 warstwami 2 stali nierdzewnej damasceńskiej, które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość
- podkreśla to obróbka cieplna Sub-Zero, w której ostrze jest schładzane do temperatury -70°C lub niższej
- damasceński wzór jest unikalny i niepowtarzalny na każdym nożu
- specjalna powłoka DLC (Diamond-Like Carbon) na ostrzu zwiększa jego twardość, odporność na zużycie i zmniejsza tarcie podczas krojenia
- ergonomiczny, sześciokątny uchwyt w japońskim stylu zapewnia wygodny i pewny chwyt oraz precyzyjną kontrolę podczas pracy
- uchwyt wykonany jest z hebanowego drewna pakka, które jest naturalnie trwałe i stabilne dzięki swojej gęstej strukturze
- doskonałe wyważenie noża zapewnia komfort i zapobiega zmęczeniu dłoni
- w luksusowym drewnianym pudełku upominkowym
Dodatkowe informacje:
- długość ostrza: 210 mm
- długość całkowita: 355 mm
- nie myć w zmywarce, umyć ręcznie i wysuszyć natychmiast po użyciu
Parametry dodatkowe
Marka: | Dellinger |
---|---|
Kategoria: | Noże japońskie |
Waga: | 0.2 kg |
EAN: | 8595705404717 |
Kolor: | Czarny |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 35 cm |
Długość ostrza: | 21 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż Santoku |
Seria: | Dellinger Zuiun |
Producent: | Dellinger |
Kod produktu: | DNGR9505 |
EAN: | 8595705404717 |

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj komentarz
Opinie klientów
horni popis
spodni popis