Nóż szefa kuchni GRAND CLASS PC 20 cm, WMF
Kod: WM1891716032Opis szczegółowy produktu
Nóż szefa kuchni Grand Class to solidny, ciężki nóż z szerokim ostrzem o cienkiej, ale wytrzymałej krawędzi. Grzbiet i ostrze noża są lekko zakrzywione i zwężają się ku wierzchołkowi. Dzięki temu nóż szefa kuchni może być używany w naprawdę wszechstronny sposób, do czyszczenia i krojenia warzyw, mięsa czy kotletów. Nadaje się również do siekania ziół, warzyw lub orzechów. Czubek noża pozostaje mocno osadzony na powierzchni roboczej, a ostrze porusza się w górę i w dół. Nóż ma dodatkowo jedną stronę szerszą dla równomiernego filetowania ryb.
Seria Grand Class
- Tradycyjne noże nitowane w nowoczesnym wzornictwie z aplikacją ze stali nierdzewnej
- Wykonane z wysokiej jakości specjalnej stali sztućce
- Kute w jednym kawałku
- Ergonomiczne uchwyty wykonane z bardzo wytrzymałego tworzywa sztucznego z dwoma nitami
- Wykonane w technologii Performance Cut dla ekstremalnych i długotrwałych krawędzi
- Twardość ok. 55 - 57 HRC wg Rockwella
- Innowacyjne, znacznie ostrzejsze ostrze
- Patronat nad bezpieczną obsługą
- Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
- Gładkie, dla doskonałej higieny i łatwego czyszczenia
- Laserowe sterowanie ostrzem
- Łatwe do czyszczenia, zalecane mycie ręczne
Noże Grand Class łączą w sobie tradycję kutych noży WMF klasy premium o nitowanych rękojeściach z nowoczesnym wzornictwem. Ostrza noży wykonane są ze specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej. Są one produkowane przy użyciu najnowszej technologii produkcji Performance Cut. Dzięki temu uzyskujemy bardzo ostre noże, odporne na uszkodzenia i złamania, które zachowują swoją ostrość przez niezwykle długi czas. Żywotność noży jest nawet dwukrotnie dłuższa niż wymagają tego normy.
Seria Grand Class to niezwykle ostre noże wykonane z wysokiej jakości stali nożowniczej o długiej żywotności ostrza. Rękojeści wykonane ze specjalnego, bardzo wytrzymałego tworzywa sztucznego w kolorze czarnym są przyjemne w dotyku. Zostały one zaprojektowane z myślą o ergonomii, dzięki czemu doskonale leżą w dłoni. Aplikacja ze stali nierdzewnej na trzonku rękojeści wraz z przedłużoną nasadą noży doskonale je równoważy, nadając mu jednocześnie znamiona ekskluzywności. Płynne wykonanie przejścia między uchwytem a osłoną zapewnia optymalną higienę. Noże są łatwe do czyszczenia, wystarczy opłukać je pod bieżącą wodą.
Zastosowane technologie i materiały
Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej o twardości ok. 55 - 57 HRC wg Rockwella, która jest drobnoziarnista, twarda i mniej podatna na korozję. Ponadto, dzięki płaskiemu szlifowi, jest bardzo odporny na uszkodzenia lub złamania, zachowując przy tym doskonałe właściwości tnące. Jej właściwości są dodatkowo wzmocnione dla celów produkcji noży przez kucie, które ujednolica i zagęszcza jego strukturę.
Technologia Special Performance Cut łączy w sobie zalety tradycyjnego kucia z korzyściami płynącymi z nowoczesnych procesów produkcyjnych. Efektem jest doskonała krawędź. Precyzyjne ostrzenie pod stałym kątem jest również kluczowe dla doskonałej jakości noża. To właśnie płaski szlif sprawia, że noże są tak ostre.
Wzmocniona nasada noża jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.
Ergonomiczna rękojeść, przyjemna w dotyku, wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego. Jest to trwały materiał ze stali nierdzewnej, odporny na uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Ostrza są przymocowane do trzonka noża za pomocą dwóch nitów. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii. Dzięki temu noże są całkowicie higieniczne. Dodatkowo na pięcie rękojeści ze stali nierdzewnej znajdziemy aplikację , która pomaga w wyważeniu noża.
Konserwacja noży WMF
Noże Grand Class nie nadają się do mycia w zmywarce. W przypadku tak wysokiej jakości noży zalecane jest wyłącznie mycie ręczne pod bieżącą wodą, które jest dla nich delikatniejsze, a także znacznie szybsze.
Ostrzenie noży WMF
Każdy nóż powinien być ostrzony od czasu do czasu, ale najlepiej ostrzyć go ostrzałką po każdym użyciu. Do ostrzenia noży z serii Grand Class polecamy ostrzałki (konieczne jest ostrzenie pod kątem 13°) lub osełki WMF.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże szefa kuchni |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.38 kg |
Rozmiar: | 20 cm |
Długość ostrza: | 20 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Nóż kuchenny |
Seria: | WMF Grand Class |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | WMF |
Margin-category: | B |
Pozycja została wyprzedana… |
KULINA | WMF Performance Cut Knives
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.