Japoński nóż do warzyw SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi

Kod:
–10 %
Marka:

O produkcie:

"Każdy japoński kucharz wierzy, że jego dusza staje się częścią noża od momentu, w którym zaczyna z nim pracować. Nigdy nie należy wkładać duszy do zmywarki!"

Informacje szczegółoweZobacz szczegółowy opis

W magazynie (2 Szt) W magazynie:2 sztDostarczymy:Wt 22. - Śr 23.4.
831 zł –10 % 747 zł
Koniec za
6 Dni
17 Godzin
57 Minut
57 Sekund
Promo

Akcesoria 8Zobacz więcej

Deska do krojenia L 40 x 25, drewno, Miyabi
–10 %
566 zł
629 zł
Promo
MB34535300
Stojak na kamień do ostrzenia noży, drewno, Miyabi
–10 %
346 zł
385 zł
Promo
MB34536000
Kamień do ostrzenia noży #5000, Miyabi
–10 %
1 020 zł
1 134 zł
Promo
MB34536005
Kamień do ostrzenia noży #1000, Miyabi
–10 %
493 zł
548 zł
Promo
MB34536002
Kamień do ostrzenia noży #400, Miyabi
–10 %
421 zł
468 zł
Promo
MB34536001
Magnetyczna listwa na noże MAGNETO 27,5 cm, na 8 noży, Eva Solo
–19 %
221 zł
276 zł
Promo
ES229780
add to favorites
Japoński nóż do warzyw SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
831 zł
747 zł
Do koszyka

Opis szczegółowy produktu

"Każdy japoński kucharz wierzy, że jego dusza staje się częścią noża od momentu, w którym zaczyna z nim pracować. Nigdy nie należy wkładać duszy do zmywarki!"

Masaharu Morimoto, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni

Niezwykle ostry japoński mały nóż SHOTOH, z cienkim, ale wytrzymałym krótkim ostrzem, jest idealny do czyszczenia, obierania i krojenia warzyw i owoców. Dzięki niezwykle cienkiemu ostrzu, nóż ten jest również idealnym narzędziem do szpikowania mięsa. Krótkie ostrze i wygodny uchwyt umożliwiają precyzyjne prowadzenie cięcia. SHOTOH jest jednym z najbardziej popularnych i powszechnie używanych noży w Japonii.

Specyfikacja: długość ostrza 9 cm, długość rękojeści 9,5 cm, waga 0,077 kg

Seria noży MIYABI 6000MCT łączy w sobie doskonałą funkcjonalność, niepowtarzalny design i estetykę. Ich imponujące właściwości doceni każdy profesjonalista oraz ten, kto dopiero rozpoczyna swoją przygodę w kuchni. Japońskie noże są wyjątkowe głównie ze względu na konstrukcję ostrza i rękojeści. Każdy pojedynczy nóż jest wynikiem autentycznego rzemiosła z "miasta noży" Seki. Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63 jest zamknięty w 2 warstwach stali. Specjalne wykończenie ostrza Tsuchime jest ręcznie kute, teksturowana powierzchnia tworzy funkcjonalny oryginalny wygląd. Tsuchime w Japonii porównywane jest do Księżyca odbijającego się na powierzchni oceanu. Powstałe wgłębienia skutecznie zapobiegają przywieraniu krojonych składników, a nóż jest niezwykle wydajny. Aby uzyskać jeszcze lepsze właściwości stali, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego jest ona mrożona w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób materiał charakteryzuje się ekstremalną twardością 63 w skali Rockwella. Nóż jest symetrycznie szlifowany ręcznie. Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke zostało sprawdzane przez setki lat pracy mistrzów nożownictwa. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Wytrzymała rękojeść z egzotycznego drewna Cocobolo Pakka jest nie tylko doskonale wyważona, ale również stabilna kształtowo. Ciemny odcień drewna robi wrażenie luksusu. Zastosowany naturalny materiał doskonale symbolizuje japoński szacunek do natury. Wyrafinowana dekoracja rękojeści tkwi w detalach w stylu azjatyckim - stopka z logo ze stali nierdzewnej, ozdobny kołek o mozaikowej fakturze oraz złoto-czerwona linia przynoszą silne wrażenia estetyczne.

  • Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63
  • Twardość 63 Rockwell
  • CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji / wyżarzania
  • 3 warstwy stali
  • Powierzchnia ostrza Tsuchime - ręcznie kuta
  • Autentyczny, wąski kształt japoński
  • Symetryczny szlif
  • Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
  • Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
  • Ergononomiczna i stabilna kształtowo rękojeść z egzotycznego drewna Cocobolo Pakka
  • Idealne wyważenie dla wygodnej manipulacji z nożem
  • Podstawa ze stali nierdzewnej z logo
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce

Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.

Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.

Zalecenia i konserwacja:

  • Nie należy używać noży do krojenia bardzo twardych produktów, takich jak np. produkty mrożone.
  • Nie należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
  • Unikaj zginania noża
  • Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie delikatnym środkiem czyszczączym i natychmiast wysuszyć
  • Chroń nóż przed zderzeniem
  • Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinąć go w suchą tkaninę lub gazetę. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
  • W ramach pielęgnacji możesz ostrze przecierać ścierką nasączoną olejem, co zwiększy odporność na korozję
  • Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu

Parametry dodatkowe

Marka:MIYABI
Kategoria: Noże japońskie
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.2 kg
Rozmiar: 9 cm
Długość ostrza: 9 cm
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Seria: MIYABI 6000MCT
Producent: MIYABI
Kod produktu:MB34072091
EAN:4009839307928

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa

Opinie klientów

Opinie klientów

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Zdjęcia & filmy

Akcesoria

Deska do krojenia L 40 x 25, drewno, Miyabi
–10 %
566 zł
629 zł
Promo
MB34535300
Stojak na kamień do ostrzenia noży, drewno, Miyabi
–10 %
346 zł
385 zł
Promo
MB34536000
Kamień do ostrzenia noży #5000, Miyabi
–10 %
1 020 zł
1 134 zł
Promo
MB34536005
Kamień do ostrzenia noży #1000, Miyabi
–10 %
493 zł
548 zł
Promo
MB34536002
Kamień do ostrzenia noży #400, Miyabi
–10 %
421 zł
468 zł
Promo
MB34536001
Magnetyczna listwa na noże MAGNETO 27,5 cm, na 8 noży, Eva Solo
–19 %
221 zł
276 zł
Promo
ES229780

Podobne produkty

Inni klienci także kupili