odpocet
6 Dni
3 Godziny
52 Minut
31 Sekund

Japoński nóż do mięsa GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, klon, Miyabi

Kod:
–10 %
Marka:

O produkcie:

"Aby czerpać przyjemność z gotowania, trzeba najpierw zaopatrzyć się w naprawdę dobry nóż"

Informacje szczegółoweZobacz szczegółowy opis

W magazynie (4 Szt) W magazynie:4 sztDostarczymy:Śr 23. - Czw 24.4.
2 271 zł –10 % 2 043 zł
Koniec za
6 Dni
3 Godziny
52 Minut
31 Sekund

Akcesoria 8Zobacz więcej

Deska do krojenia L 40 x 25, drewno, Miyabi
–10 %
566 zł
629 zł
MB34535300
Stojak na kamień do ostrzenia noży, drewno, Miyabi
–10 %
346 zł
385 zł
MB34536000
Kamień do ostrzenia noży #5000, Miyabi
–10 %
1 020 zł
1 134 zł
MB34536005
Kamień do ostrzenia noży #1000, Miyabi
–10 %
493 zł
548 zł
MB34536002
Kamień do ostrzenia noży #400, Miyabi
–10 %
421 zł
468 zł
MB34536001
Magnetyczna listwa na noże MAGNETO 27,5 cm, na 8 noży, Eva Solo
–19 %
221 zł
276 zł
ES229780
add to favorites
Japoński nóż do mięsa GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, klon, Miyabi
2 271 zł
2 043 zł
Do koszyka

Opis szczegółowy produktu

"Aby czerpać przyjemność z gotowania, trzeba najpierw zaopatrzyć się w naprawdę dobry nóż"

Rokusaburo Michiba, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni

Wyjątkowo ostry nóż japoński GYUTOH zachwyca stabilnym ostrzem o autentycznym japońskim kształcie. Nóż ma wyjątkową siłę cięcia i jest idealny do krojenia mięsa w plastry i kostkę. Wyższa końcówka jest optymalna do cięcia w stylu kołyskowym/poślizgowym. Ostrze o długości 20 cm i wygodna rękojeść w kształcie litery "D" zapewniają pełną kontrolę nad cięciem. Specyficzny kształt osłony doskonale wspiera azjatycki chwyt noża. Nóż GYUTOH zyskał również popularność wśród szefów kuchni charakteryzujących się zachodnim stylem gotowania.

Specyfikacja: długość ostrza 20 cm, długość rękojeści 11,4 cm, waga 196 g

MIYABI 5000MCD 67 jest odpowiednim kandydatem na osobisty nóż na całe życie. Mieniący się damasceński wzór z mroźnych kwiatów na ostrzu jest wyjątkowy i będzie symbolizował Twoją indywidualność. Żywy wzór jest luźno odzwierciedlony w drewnianej rękojeści, tworząc dzieło sztuki, które budzi szacunek i pokorę.

Każdy pojedynczy nóż jest wynikiem autentycznego rzemiosła z "miasta noży" Seki. Tradycyjne rzemiosło i nowoczesna technologia zaowocowały najwyższą możliwą jakością wśród noży produkowanych komercyjnie. Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC66 jest zamknięty w 132 warstwach stali o dwóch różnych twardościach. Specjalne wykończenie ostrza nadaje mu warstwową fakturę, nadając każdemu nożowi oryginalny i niepowtarzalny damasceński wzór kwiatowy. Aby uzyskać jeszcze lepsze właściwości stali, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego stal jest zamrażana w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób materiał charakteryzuje się ekstremalną twardością 66 w skali Rockwella. Nóż jest symetrycznie ręcznie szlifowany w kształt litery "V" pod kątem 10°. Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke jest sprawdzone przez setki lat pracy mistrzów nożownictwa. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Dzięki klinowej krawędzi tnącej, ostrze z łatwością przenika przez produkty spożywcze. Klasyczna rękojeść w kształcie litery "D" wykonana jest ze stabilizowanego drewna klonowego. Uznany bogaty wzór słojów drewna jest unikalny na każdym kawałku.

Użyte materiały reprezentują skoncentrowaną siłę zasobów naturalnych. Słoje drewna odzwierciedlają czas i żywioły, opowiadając indywidualną historię. Podczas gdy złoty mozaikowy trzpień przypomina ozdobną tsubę kultowych japońskich mieczy, azjatycka, tłoczona stopa w przenośni okiełzna energię noża.

  • Niezwykle twardy rdzeń z proszkowej stali Micro Carbide MC66
  • Wyjątkowo wysoka zawartość węgla
  • Twardość 66 w skali Rockwella
  • CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji / wyżarzania
  • 133 warstwy stali
  • Damasceński (kwiatowy) design
  • Autentyczny, wąski kształt japoński
  • Ostrze w kształcie litery “V”
  • Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
  • Ostrze Katana Edge
  • Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
  • Wygodna rękojeść w kształcie litery D wykonana ze stabilizowanego drewna klonowego
  • Idealne wyważenie dla wygodnej manipulacji z nożem
  • Stopa z wytłoczonym logo ze stali nierdzewnej
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce

Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.

Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.

Zalecenia i konserwacja:

  • Nie należy używać noży do krojenia bardzo twardych produktów, takich jak np. produkty mrożone.
  • Nie należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
  • Unikaj zginania noża
  • Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie delikatnym środkiem czyszczączym i natychmiast wysuszyć
  • Chroń nóż przed zderzeniem
  • Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinąć go w suchą tkaninę lub gazetę. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
  • W ramach pielęgnacji możesz ostrze przecierać ścierką nasączoną olejem, co zwiększy odporność na korozję
  • Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu

Parametry dodatkowe

Marka:MIYABI
Kategoria: Noże japońskie
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.56 kg
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Seria: MIYABI 5000MCD 67
Producent: MIYABI
Kod produktu:MB34401201
EAN:4009839394973

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa

Opinie klientów

Opinie klientów

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Zdjęcia & filmy

Akcesoria

Deska do krojenia L 40 x 25, drewno, Miyabi
–10 %
566 zł
629 zł
MB34535300
Stojak na kamień do ostrzenia noży, drewno, Miyabi
–10 %
346 zł
385 zł
MB34536000
Kamień do ostrzenia noży #5000, Miyabi
–10 %
1 020 zł
1 134 zł
MB34536005
Kamień do ostrzenia noży #1000, Miyabi
–10 %
493 zł
548 zł
MB34536002
Kamień do ostrzenia noży #400, Miyabi
–10 %
421 zł
468 zł
MB34536001
Magnetyczna listwa na noże MAGNETO 27,5 cm, na 8 noży, Eva Solo
–19 %
221 zł
276 zł
ES229780

Inni klienci także kupili

Ostatnio oglądane