Nóż szefa kuchni PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling

Kod:
Marka:

O produkcie:

Nóż szefa kuchni PROFESSIONAL "S" to solidny, ciężki nóż z szerokim ostrzem o delikatnej, ale trwałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, którym oczyścisz warzywa, ale także posiekasz zioła lub kotlety.

Informacje szczegółoweZobacz szczegółowy opis

W magazynie (>5 Szt) W magazynie:>5 sztDostarczymy:Śr 9. - Czw 10.4.
586 zł

Akcesoria 3Zobacz więcej

Ostrzałka do noży TWINSHARP SELECT, Zwilling
226 zł
ZW32601000
Ostrzałka do noży V-EDGE, Zwilling
–19 %
278 zł
344 zł
ZW32605000
Kamień do ostrzenia noży 3000/8000, Zwilling
–8 %
593 zł
648 zł
ZW32505300
add to favorites

Inne warianty

Nóż szefa kuchni PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
586 zł
Do koszyka

Opis szczegółowy produktu

Nóż szefa kuchni PROFESSIONAL "S" to solidny, ciężki nóż z szerokim ostrzem o delikatnej, ale trwałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, którym oczyścisz warzywa, ale także posiekasz zioła lub kotlety.

Seria PROFESSIONAL "S"

  • Klasyka wśród noży wysokiej jakości
  • Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego w tradycyjnym kształcie z trzema nitami
  • Standardowa nasada rękojeści
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, hartowane
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowaniy ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne

Noże z serii PROFESSIONAL "S" są znane na całym świecie ze swojego starannego wykonania, optymalnego rozłożenia ciężaru i bezpieczeństwa użytkowania. Są to klasyczne noże o konstrukcji trójnitowej, które dzięki zastosowaniu specjalnej stali i precyzyjnemu ręcznemu ostrzeniu charakteryzują się wysoką i długotrwałą ostrością. Zaufali im profesjonalni kucharze na całym świecie, wypróbuj je i Ty! Po pierwszym użyciu nie będziesz chciał zmienić na inny.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Podstawa noża Standard jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii PROFESSIONAL "S " polecamy wszystkie ostrzałki i osełki ZWILLING, które znajdziecie Państwo w naszej ofercie, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Marka:ZWILLING
Kategoria: Noże szefa kuchni
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.37 kg
Rozmiar: 20 cm
Długość ostrza: 20 cm
Liczba części: 1 ks
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Seria: ZWILLING PROFESSIONAL "S"
Producent: ZWILLING
Kod produktu:ZW31021201
EAN:4009839072918

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa

Opinie klientów

Opinie klientów

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Zdjęcia & filmy

Akcesoria

Ostrzałka do noży TWINSHARP SELECT, Zwilling
226 zł
ZW32601000
Ostrzałka do noży V-EDGE, Zwilling
–19 %
278 zł
344 zł
ZW32605000
Kamień do ostrzenia noży 3000/8000, Zwilling
–8 %
593 zł
648 zł
ZW32505300

Podobne produkty

Inni klienci także kupili