Nóż szefa kuchni SAMURAI 20 cm, Dellinger
Kod: DNGRSXLKHP8Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Solidny, bardzo ostry i ciężki japoński nóż GYUTO / Chef 8" Dellinger Samurai (długość ostrza 200 mm) wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym designie i najwyższej jakości. Grzbiet i ostrze noża zwężają się ku końcowi, co pozwala na wszechstronne wykorzystanie wyjątkowej siły cięcia.
Krojenie, plastrowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw - nic nie będzie problemem dla tego wyjątkowego noża w japońskim kształcie. Nóż szefa kuchni GYUTO Samurai dzięki wyższemu czubkowi nadaje się również do kołyskowego krojenia ziół, warzyw i orzechów. Długie ostrze i rękojeść w stylu zachodnim zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia i krojenia. Japońska sztuka, precyzja i nowe technologie czynią ten nóż ze stali damasceńskiej wyjątkowym i niepowtarzalnym.
Posiada ultra ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali vg10, które jest bardzo dobrze zabezpieczone przed korozją. Japońska stal vg10 charakteryzuje się długotrwałą ostrością przy twardości R62 +/- 1 Rockwell. Rdzeń z japońskiej stali vg10 jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami 2 nierdzewnych stali damasceńskich (stal damasceńska), które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się ostrze o japońskim kształcie z błyszczącym damasceńskim wzorem Tiny Wawe minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu krojonych składników do ostrza. Damasceński wzór, przypominający wzburzone morze, jest unikalny, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.
Rękojeść w stylu zachodnim wykonana jest z materiału G-10 i ozdobiona centralnie umieszczonym nitem mozaikowym z emblematem samurajów. Jest ona zawsze starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt osłony jest odpowiedni do azjatyckiego chwytu noża. Potrójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie damasceńskiego ostrza z rękojeścią. Materiał G-10 jest wodoodporny i całkowicie bezwonny. Możesz być pewien, że ten materiał nie będzie korodował, utleniał się ani stawał się z czasem coraz bardziej miękki i kruchy. Materiał ten nie wymaga praktycznie żadnej konserwacji, w przeciwieństwie do tradycyjnych materiałów, takich jak drewno.
Główne zalety:
- Solidny, bardzo ostry i ciężki nóż japoński
- Krojenie, plasterkowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw
- Stal damasceńska (damascus steel)
- Bardzo ostry rdzeń tnący
- 66 warstw z 2 nierdzewnych stali damasceńskich
- Długotrwała ostrość przy twardości R62 +/- 1 Rockwell
- Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się japońskie ostrze
- Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
- Rękojeść w stylu zachodnim z materiału G-10
- Ozdobiona centralnym nitem mozaikowym z emblematem samuraja
- Ergonomiczny kształt
- Nie wymaga praktycznie żadnej konserwacji
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Specyfikacja produktu:
- Długość rękojeści: 115 mm
- Długość ostrza: 200 mm
- Długość całkowita: 315 mm
- Waga: 238 g
- Materiał: stal damasceńska, G-10
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże japońskie |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 2 kg |
Kolor: | Czarny |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 31 cm |
Długość ostrza: | 20 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Nóż kuchenny |
Seria: | Dellinger Samurai |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | Dellinger |
Margin-category: | B |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.