Nóż szefa kuchni CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Kod: DNGRSXLKH108Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Solidny, bardzo ostry nóż japoński GYUTO / Chef 230 mm Dellinger Manmosu Exclusive wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym designie i najwyższej jakości. Błyszcząca, wysokiej jakości stal i piękna skamieniałość kła mamuta tworzą idealną parę, a efekt końcowy jest absolutnie zachwycający. Każdy nóż jest ręcznie ostrzony i przy twardości około 60 HRC osiąga niezwykłą do ekstremalnej ostrość. Grzbiet i ostrze noża zwężają się ku końcowi, co pozwala na wszechstronne wykorzystanie wyjątkowej siły cięcia.
Krojenie, plastrowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw - nic nie będzie problemem dla tego wyjątkowego noża w japońskim kształcie. Nóż szefa kuchni GYUTO Samurai dzięki wyższemu czubkowi nadaje się również do kołyskowego krojenia ziół, warzyw i orzechów. Długie ostrze i rękojeść w stylu zachodnim zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia i krojenia. Japońska sztuka, precyzja i nowe technologie czynią ten nóż ze stali damasceńskiej wyjątkowym i niepowtarzalnym.
Posiada ultra ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali vg10, które jest bardzo dobrze zabezpieczone przed korozją. Japońska stal vg10 charakteryzuje się długotrwałą ostrością przy twardości R62 +/- 1 Rockwell. Rdzeń z japońskiej stali vg10 jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami 2 nierdzewnych stali damasceńskich (stal damasceńska), które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się ostrze o japońskim kształcie z mieniącym się damasceńskim wzorem ROSE minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu ciętego materiału do ostrza. Damasceński wzór przypominający ogród i kwitnące róże ROSE jest wyjątkowy, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.
Ergonomiczna rękojeść w stylu zachodnim wykonana jest z naturalnego drewna Desert Iron Wood i jest ozdobiona rzadką skamieliną zęba mamuta. Jest ona zawsze starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli pracy. Specjalnie zaprojektowany kształt osłony jest odpowiedni do azjatyckiego chwytu noża. Noże z tej serii są bardziej niż odpowiednie dla mężczyzn o dużych dłoniach!
Główne zalety:
- Solidny, bardzo ostry i ciężki nóż japoński
- Krojenie, plasterkowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw
- Stal damasceńska
- Bardzo ostry rdzeń tnący
- 66 warstw z 2 nierdzewnych stali damasceńskich
- Długotrwała ostrość przy twardości R62 +/- 1 Rockwell
- Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się japońskie ostrze
- Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
- Rękojeść w stylu zachodnim wykonana z drewna desert iron wood
- Ozdobiona rzadką skamieliną zęba mamuta
- Ergonomiczny kształt
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Specyfikacja produktu:
- Długość rękojeści: 130 mm
- Długość ostrza: 230 mm
- Długość całkowita: 370 mm
- Waga: 270 g
- Materiał: stal damasceńska, desert iron wood, skamielina zębów mamuta
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże japońskie |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 2 kg |
Kolor: | Brązowy |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 37 cm |
Długość ostrza: | 23 cm |
Liczba części: | 1 ks |
Rodzaj produktu: | Nóż kuchenny |
Seria: | Dellinger MANMOSU |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Producent: | Dellinger |
Margin-category: | B |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.